Eonian címmel 2018. május 4-én jelent meg a Jens Bogren producerrel felvett 10 dalt tartalmazó új Dimmu Borgir album. Épp itt volt az ideje, hiszen a zenekar legutóbbi nagylemeze, az Abrahadabra még 2010-ben jött ki. A csapat magját Shagrath mellett továbbra is a két gitáros, Silenoz és Galder alkotja, de az új promófotókon már ötösben szerepelnek Geir „Gerlioz” Bratland billentyűssel és Darek „Daray” Brzozowski dobossal. Sőt, a soron következő koncertekre a banda már basszert is igazolt Victor Brandt személyében, aki az Entombed A.D. és a Firespawn soraiból lehet ismerős a rajongóknak. A zenekar először június 15-én lép színpadra Kanadában a Shagrath, Galder, Silenoz, Gerlioz, Daray és Brandt felállásban.

„Nagy megtiszteltetés és öröm, hogy részese lehetek a hatalmas Dimmu Borgirnak. És milyen nagyszerű időzítés számomra, hogy pont most kezdhetek, amikor megjelent az ‘Eonian’ című új album, mely véleményem szerint az eddigi legjobb lemezük. A zenekar tagjai mind ugyannyira fantasztikusak zeneileg, úgyhogy alig várom az előttem álló nagyszerű időket.”

A Zbigniew M. Bielak borítójába csomagolt lemez szimfonikus részeinek végső formába öntésénél a Fleshgod Apocalypse billentyűse, Francesco Ferrini is segített a csapatnak. Az Eonian borítóját egy neves lengyel művész, Zbigniew M. Bielak (Ghost, Behemoth, Mayhem) készítette.