Új dalt és videoklipet mutatott be az ØRDØG zenekar akusztikus projektjeként működő DIABOLUS IN MUSICA. “Az őrtoronyból feléd” az “All Along the Watchtower” című klasszikus Bob Dylan dal magyar nyelvű átdolgozása, amihez Vörös András énekes készítette a fordítást, és osztotta meg gondolatait a dalról:

“Nagyon örülünk, hogy nekünk is lett saját verziónk ebből a klasszikusból, amit nagyon sokan ismernek, akkor is, ha nem tudják, mi az eredetije. Mi a Bear McCreary-féle verziót vettük alapul, ezt kevertük a Jimi Hendrix-változattal és saját ízekkel. Az átdolgozás és hangszerelés Miki (Nagy-Miklós Péter) munkája, a szöveget pedig én fordítottam. Roppant izgalmas kihívás volt az irodalmi Nobel-díjas Bob Dylan gondolataiban kalandozni, és saját anyanyelvünkre próbálni átültetni őket. Referenciaként szolgált hozzá a két már létező magyar műfordítás Barna Imrétől és Hobótól, nekik ezúton, ismeretlenül is köszönöm az inspirációt!”

Diabolus In Musica – Az őrtoronyból feléd




A Vörös András (ének), Nagy-Miklós Péter (gitár), Bokodi Bálint (ének, hegedű) és Korpos Lajos (gitár) zenészek alkotta formáció idén egy új EP-t is készített, a “Milyen kár” várhatóan április 17-én fog megjelenni az EDGE Records kiadásában.

Diabolus in Musica: Milyen kár EP
2020.04.17. // EDGE Records (HMR Music Kft.) // EDGECD304
01. Államtitkár
02. Natasa
03. 100×100000
04. Keringő
05. Az őrtoronyból feléd