A Mihaszna Film közreműködésével készült el a Dalriada legfrissebb videoklipje. A “Betyár-altató” a március 19-én megjelenő “Őszelő” nagylemez első klipes dala, melyet igazán autentikus környezetben, az Alföldön forgattak betyárromantikát megelevenítő helyszínen. A lemez előrendelése jövő hét elején indul. 

Dalriada: Betyár-altató (Hivatalos videoklip)
Ficzek András énekes-gitáros:

“Fivéreink és Nővéreink! Elérkezett az idő, hogy nyilvánosságra hozzuk pályafutásunk legrendhagyóbb körülmények között készült és megjelenő lemezének első igazi zenekaros klipjét, a Betyár-altatót. A videó a Mihaszna Film és a Dalriada közös szerelemgyermeke. Reméljük pontosan annyira fog tetszeni Neked, mint amennyire mi szeretjük!Az ismert helyzet miatt még az eddigieknél is nagyobb szükségünk van Rád. Ha tetszik a klip, segíts, hogy másokhoz is eljuthassunk vele, hadd gyarapodjon közösségünk! Ne feledd: ha segíteni akarsz, egy megosztással megteheted – és persze minden véleményt köszönettel fogadunk, ne fogd vissza magad!”

A klipes “Betyár-altató” már a harmadik a márciusban érkező új anyagról. Első ízben a trianoni békediktátum 100 éves évfordulója alkalmából mutatták be a népi hangszeres, akusztikus “Ezer csillag” című dalt, amit az “Őszi ének” követett. A folk metalosok részt vettek az ősszel megjelent “Kikalapált dalok” című Kalapács tribute lemezen is a “Sólymok fészke” dallal. 

DALRIADA – ŐSZELŐ
(2021. március 19. – H-Music)
01. Ezer élet, ezer csillag
02. Rákóczi zászlaja
03. Dúvad
04. Őszelő
05. Betyár-altató
06. Földanya
07. Huszáros
08. Örökség
09. Őszi ének
10. Ezer csillag