A Decibel magazin januári számának flexi-disc mellékleteként jelent meg a brit extrém metal legendának számító Carcass friss szerzeménye. Az Under The Scalpel Blade című dal egyben előfutárnak tekinthető az új Carcass nagylemeznek, amely a tervek szerint augusztus 7-én jelent volna meg, azonban a koronavírus miatt elnapolták a Torn Arteries címmel elkészült lemez kiadását. A világjárvány azonban keresztülhúzta a számításokat, így egyelőre egy album helyett október végén egy 4 tételes EP, a Despicable jelenik majd meg. Az EP első előzetes dala a The Living Dead At The Manchester Morgue címet viseli. Ez már tesztelhető.




2013. szeptember 13-án, 17 év szünet után, Surgical Steel címmel új lemezt jelentetett meg a brit extrém metal legendának számító Carcass. A Jeff Walker basszer/énekes és Bill Steer gitáros mellé felsorakozott Daniel Wilding dobossal (Trigger The Bloodshed, Aborted stb) rögzített album producere Colin Richardson (Fear Factory, Machine Head, Slipknot, Napalm Death stb.) volt, a keverést azonban az új Trivium album munkálatai miatt nem tudta befejezni, így a melót végül Andy Sneapre bízták Steerék. A lemezen vendégként az egykori dobos, Ken Owen is énekel egy dalban.

A zenekar már tavaly év végén ráfordult a folytatás munkálataira, amelyen már Tom Draper (Pounder, ex-Angel Witch Primitai) játszik majd Bill Steer oldalán: a gitáros a Surgical Steel-érás Ben Ash helyére érkezett másfél évvel ezelőtt.

Carcass – Despicable EP
(Október 30 – Nuclear Blast)

01. The Living Dead At The Manchester Morgue
02. The Long And Winding Bier Road
03. Under The Scalpel Blade (album version)
04. Slaughtered In Soho