Panem et Parizer címmel megjelent a Butterbros zenekar első EP-je. A 3 tételes EP megtalálható a fontosabb streaming szolgáltatóknál.

„Hogy mi kapcsolja össze a parizeres kenyeret és a rockzenét? A válasz egyszerű. A Butterbros. Ám ahhoz, hogy ezt jobban megértse az ember, jobban meg kell ismernie a bandát. A trió 2020 nyarán alakult. Lukács Levente (gitár, ének) és Kovács Ábel (basszusgitár, vokál) a gimis bandájuk feloszlása után döntötték el, hogy szeretnének egy komolyabb zenekart létrehozni. A dobok mögé közös barátjuk, Koenig Benedek (dobok, vokál) ült, aki korábban a Walrus In The Sunshine-ban játszott.

A kezdeti próbák és az egymásra hangolódás után rögtön a debütáló kislemez felvétele következett Petik Barnabás produceri munkájával. A Panem et Parizer című EP-n három dal hallható, melyekben keverednek a hard, a stoner, a punk és az alternatív rockzene jellemzői. Zenénk fő mozgatórugója a friss kenyérre lágyan omló, ujjnyi margarinréteg, és az erre érzékien elhelyezett, testes parizerdarab. A név is innen származik: Butterbros (az orosz buterbrod kifejezésből).”