Az egész 2018-ban kezdődött: a Klubot kinőttük, és többször lemaradtunk adott rendezvényről e miatt. Tulajdonosi szinten döntés született, hogy költözzön minden egy helyre, lehessen egy időben, akár több rendezvénynek is helyet biztosítani, legyen modernebb, legyen hiánypótló a Barba Negra.

Kiszámoltuk, elkezdődött a tervezés. 2020-ban, amikor az első lépéseket megtettük, egyből hatalmas gyomrost is kaptunk: március 11-én az első lezárásokkal megérkezett a Covid. A tervek szerint 2020 októberében lett volna a költözés, ám a tiltás és korlátozások miatt tervezhetetlenné vált a piac és e miatt újra kellett gondolnunk mindent.
Először a kis termet építettük meg, de még nem a végleges helyszínre, hanem a jelenlegi Track területére az ismert korlátozások miatt. Sajnos, 2021. május végéig ezt a termet nem tudtuk használni, nem voltak rendezvények. Akkoriban azt a döntést hoztuk, hogy nem küldtünk el senkit, a legfontosabb a dolgozók megtartása és a fejlesztéseket leállítottuk. Úgy gondoltuk, hogy 1 évet tolunk a megvalósításon, mert nem lehetett látni, mi fog történni. Utólag jó döntésnek érezzük, mert az emberek a legfontosabbak és a covid-hatás sokkal tovább nehezítette a helyzetet.
2022. március közepéig a védettségi igazolvány és a vele járó elmaradások érkeztek, ami darabokra tépte az álmokat, soha nem gondolt, és látott mélyrepülés vette kezdetét a zenei piacon. Másodszor is újraterveztük életünket. Ebből a sokkból fel sem ocsúdtunk, amikor azzal szembesültünk, hogy a nemzetközi fellépők is sorra mondják le, vagy tervezik újra turnéikat egy későbbi időpontra. Ez volt a harmadik újratervezés: kinek, minek a nagyterem?
Úgy döntöttünk, hogy nem kapkodunk, átgondoltan kell cselekedni, hogy ezt az egész rémálmot kibírjuk, ne menjen el a kedvünk, és a forrásaink is stabilak maradjanak. Az álmaink nem kerülhetnek veszélybe. Az azóta kirobbant háború, az infláció és a rezsiemelkedés támogatások nélkül, amit ma már érzékelünk – ezeket a tényezőket nem ismertük -, újabb olyan helyzetet teremtett, amin már inkább nevettünk, mert minden nehézséget megkaptunk.
⚡ 3 éve már, hogy az ember, aki szeret álmodni és minden a fejében, kezében volt úgy érezte, elveszítette mindazt, amiért dolgozott, hullámvasúton az élete és gondolatai. Látom a vezetőséget, portásokat, pultosokat, mindenkit, aki velünk dolgozik. A zenei piacot, a közönségével és azt mondtam: álmok azért vannak, hogy megvalósítsuk azokat. Veszteségeket már nem szabad nézni nincs miért. Mindegy az idő és a hogyan, de sikerülnie kell. ⚡
Az új Barba Negrát olyanra álmodtuk, ami egyszerű, de sokkal több lehetőséget ad, mint a korábbi. Lesz a nagyterem Barba Negra Red Stage , amiben fesztivál nagyszínpad méret és technikai felszereltség vár mindenkit, befogadóképessége 3000+ fő. Soha, Magyarországon még nem létesült ilyen technikai felszereltséggel klub, ami állandó rendezvényhelyszín 12 hónapon keresztül. Kijelenthető, hogy Magyarország legnagyobb klubja lesz a Barba Negra Red Stage .
Nyáron a terület nyitott falakkal, de fedéssel biztosítja a közönségnek, hogy rossz időjárás esetén sem ázik el, így nincs, miért otthon maradjon. A nagyszínpad minden szögből zavartalanul látható lesz, a beengedhető létszám nagyobb lesz, mint jelenleg a Barba Negra Track befogadóképessége.
 
A kis helyszín Barba Negra Blue Stage , amit már ismerhet, aki hozzánk jár. Idén még marad a Trackben, de 2023-ban, minden egy helyre kerül.
Szeretnénk nyitni a szórakoztatáson kívül a szakmai képzések felé, szeretnénk helyszínt biztosítani technikai és zenei képzéseknek. Iskoláknak bejárást biztosítani, hogy a zenei kultúra színfalai mögötti munkát is megismertessük az érdeklődőkkel. Továbbra is, 10 év távlatából szeretnénk a fogyatékkal élők világnapjának a házigazdái lenni.
Természetesen a Barba Negra szervezésében lebonyolított programokat a fogyatékkal élők ingyen látogathatják. Továbbra is szeretnénk biztosítani az általunk választott egészségügyi és más intézményeknek a tiszteletjegyeket. Az elmúlt 2 évben közel 70 millió forint értékben adtuk ajándékba a zenei szórakozást embereknek.
A kerület lakosainak változatosan szeretnénk biztosítani a lehetőséget a szórakozásra, több alkalommal megadva a lehetőséget az ingyenes koncertlátogatásra. Ahogy tettük eddig is, továbbra is tervezzük, hogy többször, a leggyorsabbaknak regisztrációs jegyekkel garantáljuk az ingyenes bejutást. Nem fogjuk elfelejteni a 11 éve otthont adó 11. kerület lakóit sem!
Mi fog történni? A Barba Negra Red Stage  októberben nyílik a Szállító utcában, a kisterem, azaz a Barba Negra Blue Stagekésőbb, januárban költözik, addig marad a Track területén, a Neumann János utcában. Programjainkat zavartalanul lebonyolítjuk, nem szeretnénk, hogy a költözés miatt elmaradjon koncert.
Mi várható még újdonságnak, esetleg új projektek? Biztos lehet mindenki, hogy vannak álmaink!
Az új helyszín megközelíthetősége
Budapest XXI. kerület, Szállító utca 3.
H7-es HÉV Szabadkikőtő állomásától néhány perces sétával a helyszín.
179-es busz járattal Szállító utca megálló elérhető hétköznap.
35-ös, 36-as, 148-as, 151-es busszal, az Ady Endre úti megállótól néhány perc sétával a helyszín.
Éjszakai közlekedés
948-as busz az Ady Endre úti megálló néhány perc sétával a helyszíntől.
979-es és a 979A járattal Szabadkikötő megálló néhány percre a helyszíntől.