Az 1982-ben alapított dán thrasher Artillery tavaly októberben a Facebook oldalán tette közzé a hírt, hogy október 2-án elhunyt Morten Stützer gitáros – az első két albumon még basszusgitáros –, aki testvérével, Michaellel közösen alapította a zenekart. Morten emlékére egy The Last Journey című dal született, két korábbi énekesükkel, Flemming Rønsdorffal és Søren Adamsennel. Ami pedig az Artillery felállását illeti, a frontember ugyebár Michael Bastholm Dahl, a további tagok pedig az alapember Michael Stützer gitáros, Peter Thorslund basszer, Joshua Madsen dobos, illetve a Morten helyére került Kræn Meier. A The Last Journey című EP digitálisan és bakeliten október 16-án jelent meg, a Metal Blade Records jóvoltából., a B oldalra pedig egy 1984-es Metallica klasszikus, a Trapped Under Ice feldolgozását tették fel.

Mind a The Last Journey, mind pedig a Metallica-feldolgozás a dán fővárosban, a Medley stúdióban került rögzítésre, Søren Andersen hangmérnök közreműködésében. Az Artilley ugyanebbe a stúdióba vonult be 2020. október 5-én, hogy felvegye soron következő nagylemezét, ami a 2018-as The Face Of Fear album folytatása lesz.
Az Artillery-t Taastrupban, Koppenhága elővárosában hívta életre Carsten Nielsen dobos (ex-The Mortuary) és Jörgen Sandau (aki a Mercyful Fate roadie-ja volt) gitáros 1982-ben, miután közösen meglátogatták a Mercyful Fate-et próbahelyükön. Később, közös megegyezés alapján határozták el, hogy a brit Tank Filth Hounds ff Hades albumán hallható Heavy Artillery dal alapján Artillery-nek nevezik el az együttest. Miután több zenészt is kipróbáltak, Nielsen és Sandau mellé Michael Stützer gitáros, a testvére, Morten Stützer basszusgitáros (ex-Silvercross, Unicorn, Voodoo, Devil’s Symphony) és Per Willem Onink énekes csatlakoztak, létrehozva egy stabil felállást.

Morten Stützer gitáros az 1982-es megalakulás óta tagja volt az Artillery-nek, emellett pedig szerepelt a Furious Trauma, a Missing Link, a Corpse Vomit és a Voodoo zenekarokban is. A gitáros 2019. október 2-án hunyt el, 57 éves korában, miután testén egy gyógyíthatatlan vérrög keletkezett. Morten testvére, a 60 éves Michael Stützer szintén az Artillery alapító tagja, ő a banda szólógitárosa. Morten helyét egyébként Kræn Meier (Hell’s Domain, Nominon, Sacrificial, stb.) vette át.