Born Innocent címmel július 31-én egy új stúdióalbummal jelentkezik a Graham Bonnet énekes vezette Alcatrazz. Mondhatnánk, épp időszerű, hiszen utoljára 1986-ban, Dangerous Games címmel jelentetett meg nagylemezt a kultikus zenekar. Az Alcatrazz 1983-as megalakulásakor Graham Bonnet társa nem más volt, mint a Svédországból nem sokkal korábban az USA-ba érkezett fiatal svéd gitárhős, Yngwie Malmsteen, akivel egy stúdió- és egy élő lemez készült. Yngwie utódja Steve Vai lett a bandában, vele készült az 1985-ös Disturbing The Peace lemez, az 1986-os albumon azonban már Dan Johnson gitározott. Az Alcatrazz 2007 és 2014 között is létezett és koncertezett (Howie Simon gitárossal), a mostani felállás azonban csak tavaly állt össze.

A csapat jelenlegi felállásában a legendás énekes mellett két másik alapembert is ott találunk Jimmy Waldo billentyűs és Gary Shea basszusgitáros személyében. A gitárosi poszton, amelyet annak idején ugye Yngwie Malmsteen, majd Steve Vai is betöltött, a szintén nem ismeretlen Joe Stump áll, a dobos pedig Mark Benquechea. Zeneileg a csapat virtuóz klasszikus hard rockot ígér a Born Innocenttől.

A lemezt Andy Haller keverte és maszterelte, az albumon található 13 szerzeményben pedig Bonnet hosszú karrierjének korábbi sztárjait találjuk a vendégek között. A címadó dal például Chris Impellitteri szerzeménye, ő írta a zenéjét és az összes gitárt is ő játssza fel. Szintén felbukkan (I Am The King dal) Bob Kulick, akivel a Blackthorne-ban zenélt együtt. Az ír harcoshoz írt ódában, a Finn McCoolban Nozomu Wakai japán gitártekerő vendégeskedik, míg Steve Vai, az Alcatrazz korábbi gitárosa a Dirty Like The Cityben közreműködik. Az olasz gitárhős, Dario Mollo két dalban is részt vállalt (Something That I Am Missing és a Warth Lane), vele az EZoo nevű projektben zenélt együtt Bonnet. A Riot V basszusgitárosa, Don Van Stavern pedig egyenesen öt dalban vendégeskedik (Polar Bear, Finn McCool, London 1666, Dirty Like The City, Paper Flags). Sőt, hallható lesz még egy szóló erejéig az Annihilator gitárosa, Jeff Waters is (Paper Flags).

A Polar Bear és a London 1666 már korábban bemutatásra került, most megérkezett a klippel kísért harmadik előzetes dal, a címe: Dirty Like The City. A zenekar augusztus végétől elvileg már koncertezne is Nyugat-Európában.

Alcatrazz – Born Innocent
(Július 31 – Silver Lining Music)

01. Born Innocent
02. Polar Bear
03. Finn McCool
04. We Still Remember
05. London 1666
06. Dirty Like The City
07. I Am The King
08. Something That I Am Missing
09. Paper Flags
10. The Wound Is Open
11. Body Beautiful
12. Warth Lane
13. For Tony