Hujber Feri megnyilvánulásai mellett tegnap az internet attól volt hangos, hogy az Edda gitárosát, Alapi Istvánt próbajátékra hívták az RTL Klub egyik tehetségkutatójába. Újfent bebizonyosodott, amit már eddig is tudtunk, a kereskedelmi tévécsatornák székeiben hozzá nem értő emberek dolgoznak. Másképp nem fordulhatott volna elő, hogy egy 30 éves szakmai múlttal rendelkező, több száz hazai és nemzetközi nagylemezen közreműködő kiváló muzsikust akarna tesztelni a stáb. Az X-Faktor csapata próbálta menteni a menthetetlent és Alapi István hivatalos Facebook oldalán kért elnézést a zenésztől:

 “Kedves István! Nagyon sajnáljuk, hogy ilyen helyzetbe kerültél. Aliz nem szeretett volna megsérteni. Azon vagyunk, hogy a fiatalok is tudják és ismerjék azokat a zenész legendákat, akiket a műsor idősebb készítői ismernek és nagyon is tisztelnek. Elnézést kérünk a keveredésért, a fiatalok néha még kicsit kapkodnak, de azon vagyunk, hogy higgadtságra és alaposságra tanítsuk őket. – az X-Faktor csapata.”

Alapi István így reagált a bejegyzésre:

“Sziasztok! Egyáltalán nem sértődtem meg, jót nevettem! Alízban csak az a hihetetlen mértékű figyelmetlenség, vagy értetlenség lepett meg leginkább, ami oda vezetett, hogy miután hosszasan elmagyaráztam neki, mi a helyzet velem, kis csönd után újra megkérdezte, hogy …’Szóval akkor nem érdekel téged a dolog?

Köszi, hogy reagáltatok itt az oldalamon és sok sikert és új felfedezendő tehetséget kívánok Nektek az induló szériához!” – Alapi István.