Aludtunk rá egyet. Valahogy nem akartuk elhinni. A végsőkig kivártunk a hír közlésével. Bíztunk benne, hogy az április elsején felröppent hír, mi szerint a súlyos hallásproblémákkal küszködő Brian Johnson helyett a  Slash-sel és Duffal megerősített Guns N’ Roses frontemberével nyomja a próbákat Atlantában az AC/DC, nem más, mint egyszerű áprilisi tréfa. Még akkor is, ha készült róla némi lesifotó. Persze nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja, az AC/DC hivatalos közleményét pedig muszáj komolyan venni, így már hivatalosan is kijelenthető: valóban a Guns N’ Roses frontembere, Axl Rose énekel majd az AC/DC korábban meghirdetett európai koncertjein, de a korábban elhalasztott 10 amerikai koncert is új időpontot kap Axl-Rose-zal.

Az, hogy mi sül ki ebből a kooperációból egyelőre a jövő zenéje, az biztos, hogy a megbízhatatlanságáról elhíresült GN’R frontembernek össze kell kapnia magát, mert az AC/DC turné után a Guns N’ Roses nyári amerikai turnéja június 23-án indul Detroitban. Íme az AC/DC hivatalos közleménye.

“Az AC/DC tagjai köszönetet mondanak Brian Johnsonnak mindazért, amivel az évek során hozzájárult a zenekarhoz, valamint a csapat iránt tanúsított elkötelezettségéért. A legjobbakat kívánjuk neki a hallásproblémái és jövőbeli vállalkozásai kapcsán. Bármennyire is szerettük volna, hogy ez a turné úgy érjen véget, ahogy elkezdődött, megértjük, tiszteletben tartjuk és támogatjuk Brian döntését, hogy hallásának megmentése érdekében leáll a turnézással. Ugyanakkor elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy teljesítsük turnékötelezettségeinket mindazok miatt, akik végig támogattak bennünket az évek során. Egyúttal szerencsések vagyunk, hogy Axl Rose szívélyesen felajánlotta a segítségét, hogy eleget tehessünk ezen kötelezettségeinknek. Az európai stadionturné május 7-én indul Lisszabonban, és június 12-én ér véget Aarhusban, vagyis minden úgy megy majd, ahogy előzetesen bejelentettük. Az európai turnét követően Axl Rose a Guns N’ Rosesszal folytatja tovább a Not In This Lifetime stadionturnén.”

Az AC/DC az elmaradt tíz amerikai koncertet is Axllel nyomja majd le, de egyelőre még nem tudni, mikor kerülhet sor erre, mint ahogy azt sem, mi lesz a zenekar sorsa a leszervezett koncertek után.

Az AC/DC Európa-turnéja:

Május

07 – Lisbon, Portugal – Passeio Maritimo De Alges
10 – Seville, Spain – Estadio De La Cartuja
13 – Marseille, France – Stade Velodrome
16 – Werchter, Belgium – Werchter Site
19 – Vienna, Austria – Erns-Happel Stadium
22 – Prague, Czech Republic – Letnany Airport
26 – Hamburg, Germany – Volksparkstadion
29 – Berne, Switzerland – Stade De Suisse

Június

01 – Leipzig, Germany – Red Bull Arena
04 – London, England – The Stadium, Queen Elizabeth Olympic Park
09 – Manchester, England – Etihad Stadium
12 – Aarhus, Denmark – Ceres Park