Továbbra sincs hivatalos megerősítés arról, hogy Brian Johnson énekes visszatért volna az AC/DC élére, de már tavaly nyáron is láthattunk olyan lesi fotókat, mely szerint egy vancouveri stúdióban, a Warehouse-ban Brian Johnson mellett az eredeti AC/DC dobos, Phil Rudd és Stevie Young gitáros is megjelent. Ez az a stúdió, ahol a legutóbbi három AC/DC album készült. Phil Rudd büntetőeljárása (kábítószer birtoklás és gyilkosságra való felbujtás) tette lehetetlenné, hogy csatlakozzon társai koncertkörútjához, míg a frontember súlyos halláskárosodása miatt volt kénytelen idejekorán befejezni a fellépéseket, őt W. Axl Rose pótolta a fennmaradó koncerteken.

Mindez arra utalt, hogy az előzetes sejtések és információk hamisak, és a zenekar következő albumát mégsem az utolsó turnét befejező W. Axl Rose énekli majd fel, hanem Johnson. Ezt erősíti most meg egy kansasi rádió – a V-100 – ők egy megbízható forrásra hivatkozva most azt állítják, hogy a jövő héten egy világkörüli turnét jelent be a legendás ausztrál csapat, valamint azt is, hogy Brian Johnsonnal zajlik majd a 2019-2020-as turné.

Johnson 2016 februárjában igen kurtán-furcsán került ki az AC/DC-ből, miután orvosai közölték vele: a teljes hallásvesztést kockáztatja, ha élő fellépéseket vállal. A zenekar később Axllel nyomta le a turné hátralévő európai és észak-amerikai állomásait. A tavaly októberben 70. születésnapját ünnepelt Brian azóta fülspecialistákkal és különböző hallásjavító eszközök fejlesztőivel dolgozott a megoldáson: volt, aki már 2016-ban is azt ígérte neki, hogy akár fél év után színpadra állhat majd. Eddig azonban még csak két alkalmi vendégeskedéssel kísérletezett.

Mivel Angus és Stevie Young gitárosok is szerepelnek a fentebb említett fotókon, ráadásul a bandához közeli források szerint a legutóbbi turné végén nyugdíjazását bejelentő Cliff Williams is felsorakozott társai mellett. Másfelől a készülő új anyagon állítólag a 2017 novemberében elhunyt Malcolm Young játéka is hallható lesz – méghozzá az összes dalban. Mindez úgy lehetséges, hogy a számok, amelyeken a csapat most dolgozik, a 2008-as Black Ice albumra való demózás során készültek, amikor is Angus és Malcolm hosszabb időre összebútorozott, és „dalok százait” írták meg, akármit is jelentsen utóbbi szófordulat a valóságban. Ezek közül sokat rögzítettek is.