“A menedék” címmel megjelent a jászberényi Magor zenekar második nagylemeze, mely az előzőhöz hasonlóan ezúttal is az EDGE Records gondozásában, a HammerWorld magazin mellékleteként látott napvilágot.

A zenéjüket “heavy-metalcore”-ként aposztrofáló banda pár nappal ezelőtt szöveges video formájában publikálta a lemez nyitódalát, mely az alábbi linken keresztül meghallgatható:

Magor: Első Istenem

Speck Roland frontember a dalról:

“Minden embernek van első Istene, akire bálványként tekint. De amint elkezdesz nőni, ez a bálvány kopik és észreveszed a hibáit. Aztán jön a megbocsátás, megértés és az elfogadás.”

A friss Magor anyag 9 új dalt tartalmaz, ezek közül az “Ígérj Holnapot” című felvételt már tavasszal, a Magor nyári fesztiválturnéja előtt egy videoklip formájában megismerhette a közönség.

Magor: Ígérj holnapot (a nyár elején megjelent lemezelőzetes single)

„Úgy érezzük, az új lemezzel sikerült megtartanunk a Testamentum dalaival megkezdett irányvonalat, de szerettünk volna új színeket is megmutatni magunkból. Ebben nagy segítségünkre volt Csongor Bálint (Subscribe, Useme) aki az ének és vokálfelvételeket vezényelte, valamint Brucker Bence (AWS) aki lemez modern hangzású megdörrenéséért volt felelős. A lemez különlegessége, hogy 8 év után a ismét együtt dolgoztunk Galli Kriszta szövegíróval, aki végig kísérte az egész folyamatot az első új dal elkészültétől a felvételekig, neki ezúton is óriási köszönettel tartozunk.”

A banda december 8.-án a budapesti KVLT-ban tartja lemezbemutató koncertjét, ahol vendégként a What On Earth lép előttük színpadra.

“Az elmúlt években volt alkalmunk hatalmas tömegek előtt fellépni a fővárosban előzenekarként. Óriási élmény volt a Tankcsapda, a Road, a Moby Dick vagy éppen a Sepultura előtt muzsikálni, azonban most itt az ideje, hogy egy olyan alkalomra invitáljunk mindenkit, ahol mi leszünk a főszereplők.”

A Magor a pesti koncert után sem pihen, hiszen december 16-án 10 éves születésnapi koncertjét ünnepli a zenekar otthonában, Jászberényben, ezen kívül idén még Dunaszerdahelyen az AWS, valamint Révkomáromban a Vesztegzár társaságában koncertezik.

A lemezbemutató turné állomásai:
2017.10. 27. Gyöngyös, Start Műhely
2017.11. 04. Budapest, Barba Negra + Moby Dick, Kalapács 
2017.11. 24. Dunaszerdahely, Soul Hunter + AWS
2017.12. 08. BUDAPEST, KVLT LEMEZBEMUTATÓ
2017.12. 16. Jászberény, DMK, 10 ÉVES SZÜLETÉSNAPI KONCERT
2017.12. 28. Révkomárom, Rév + Vesztegzár

A lemez többek között az alábbi digitális felületeken is elérhető