A napokban volt egy éves az esztergomi crossover csapat CYD Longest Way Home című EP-je, amihez ennek apropóján megérkezett a harmadik klip is!

A H-Music gondozásában megjelent EP egyfajta gyűjteményes kiadású CD, ugyanis a Longest Way Home 5 dala mellett a zenekar két korábbi EP-je, a Here Comes The Bastards és a Next Round dalai is helyet kaptak a korongon, így egy kvázi 16 dalos „albumot” kap egy EP áráért, aki megveszi azt. A lemez a MAHASZ TOP 40 5. helyén nyitott, most pedig a korábbi két klip és szöveges videó mellé megérkezett az új kisfilm is!

CYD – Hope Dies Fast (Official Music Video)




„A reményvesztett, kilátástalan élethelyzetről és a sötét jövőről szól a nóta. A címe egy szójáték, a Hope Dies Last helyett Hope Dies Fast, vagyis nem utoljára, hanem jó gyorsan hal meg a remény. Remekül tükrözi a jelenlegi helyzetet sajnos, mert ami felé sodródunk, az sajnos nem tud rám pozitívan hatni.” – nyilatkozta Lázár Zalán, a banda énekese.

A korábbi sztoris és a koncertklip után ezúttal egy klasszikus „imázsfilm” érkezett Esztergom keménygyerekeitől:

„A klipet a Don Gatto zenekar főnöke, Acélos Balázs forgatta, rendezte, és a vágás is az ő keze munkáját dícséri. A próbatermünket alakítottuk át, sötétítettük le a falakat és világítottuk meg reflektorokkal, hogy elérjük ezt a különleges fényhatást. Ezúttal direkt nem hívtunk senkit, csak mi voltunk ott a forgatáson, a sötét falak között, ezzel is kicsit ridegebbé téve a végeredményt.” – tette hozzá a zenekar dobosa, Czifra Zoltán.

A csapat szombaton adja 11. születésnapi koncertjét Esztergomban, a Kill The Mosquitoes 2022 fesztivál második napján a Sportkülsőben, ahol fellép még az Ørdøg, a Remorse, az A.M.D., a Beerzebub és a Before The Last Breath is aznap! Ezt követően pedig augusztus 6-án, a dorogi Kacsában lehet elcsípni a srácokat, a Dirty Dawn, a Közöny, a No Man is Without Fear és a Coalcutter társaságában, majd pedig augusztus 24-én, a fővárosi Instantban melegítenek a Moscow Death Brigade-nek a Beerzebubbal!