Idén tizennyolc éves és egyben tizenkilencedik a Sziget, amelyen – 1993-as születése óta – láthattunk 17 950 programot, ebből hallhattunk 7 291 koncertet, itt járt 62 ország – különböző műfajt képviselő – előadója és 54 országból érkező, összesen 5 448 372 látogató. 2011. augusztus 10-15 között ismét Sziget, a megszokott helyen, a tavalyi árakon, új helyszínekkel, aktuális trendekkel, nagy öregekkel, itthon elsőként bemutatkozó ígéretekkel, de legfőképpen a tavaly augusztus óta hiányzó Sziget életérzéssel.

Nagykorú lett a Sziget s vele nagykorú lett a műfaj is, amit egykor Woodstock ihletett, de az álmodói nem maradtak ennyiben. Egy sokszínű, változatos, multikulturális kavalkádot képzeltek, és valósítottak meg, s lett ez a változatosság a Sziget védjegye, mely ma már Európában is nagy respektet vált ki. Olyannyira, hogy csak idén három különböző nemzetközi fórumon is a legjobbak közé sorolták a mi Szigetünket. Így tehát dicsérettel megfelelt az „érettségi vizsgán” s lép most a nagybetűsbe. S mint ahogy az ifjú maturánst veszélyeztetik az élet nagy pofonjai, úgy a Sziget is komoly akadályokkal küzdött a közelmúltban, de úgy tűnik elszálltak a felhők, megegyezés született a fővárossal, nem perel többé Újpest sem, jöhet a rakenroll, a tánc, a móka és kacagás…

Tavalyi jegyár, készpénz nélkül kártyával vagy mobillal
S mielőtt a programokról beszélnénk, ejtsünk néhány szót a háttérinformációkról, melyek nem is oly lényegtelenek, hiszen például az idén a szervezők nem emelnek jegyárat, tehát a tavalyi jegyárak maradnak érvényben, ráadásul április 30-ig (jegytípustól függően) 15-18%-kal kevesebbért. Másrészt továbbra is marad az este 23 óra utáni félárú lehetőség és idén is lehet diákkedvezménnyel, akár 50%-os engedménnyel Sziget jegyet venni. És most is lesz Percalapú Szigetjegy, ami azt jelenti, hogy csak annyit fizet a látogató – ráadásul a mobiljával – amennyit a Szigeten akar tartózkodni, tehát akár csak egy koncertnyi időt. Várhatóan gyorsabb, kényelmesebb lesz a kiszolgálás a Sziget egész területén, hiszen a szervezők a tavalyi kísérleti programot kiterjesztik az egész fesztiválra, ami szerint eltűnik a készpénz, és a Szigeten a – Metapay rendszerének teljeskörű bevezetésével – csak Sziget kártyával és esetleg okostelefonnal lehet majd fizetni. Ezt az innovatív technológiát világviszonylatban első alkalommal építik ki ekkora méretű rendezvényen. A Sziget kártya biztonságos fizetési lehetőséget kínál a fesztivál látogatóinak. Az egyenleg könnyedén feltölthető, nyomon követhető, a kártya egyszerűen letiltható. A Vodafone az idei Szigeten a mobilinternetes megoldásokra fókuszál, ezért a fesztiválok történetében először 21 mbit/sec sebességre képes mobilinternetes szupersztrádát ad az okostelefonozó fesztivál közönségnek. A 2011-es esztendő is azokról az innovatív mobilszolgáltatásokról szól majd, amelyek kényelmessé és biztonságossá varázsolják az egyhetes sziget-létet. A tervezett újdonságok közül is kiemelkednek az NFC chippel ellátott mobilkészülékek, amelyekkel a Vodafone érdemeként – elsőként Magyarországon –, a fesztivál ideje alatt már fizetni is lehet.
“A Dreher márka mindig törekszik arra, hogy valami többet adjon a fogyasztóknak. Így van ez a Sziget fesztivál esetén is, ahol a zenei élmények támogatása mellett alkalmat teremtünk a kulturált szórakozásra is, a sörözést pedig felejthetetlen élménnyé változtatjuk, hiszen idén augusztusban ismét a magasba emelkedhetnek fogyasztóink. A tavalyi évben több mint négyezren próbálták ki a fesztivál legexkluzívabb sörözőjét, a Dreher in the Sky-t, szeretnénk, ha idén még többen gazdagodhatnának az égi élménnyel, egy korsó karakteres ízű Drehert kortyolgatva. Ezen túl a látogatókat az idei évben fenntarthatósági, környezetvédelmi és szociális aktivitásainkba is igyekszünk bevonni” – mondta Kerekes Péter, a Dreher Sörgyárak Zrt. marketing igazgatója.

Szolgálati közlemény: Vigyázat, hamisítják!

Az utóbbi időben tucatjával jelentek meg hamis fesztiváljegyek a fesztiválpiacon, melynek sorszámait a szervezők letiltották, így azok érvénytelenek. A szervezők felhívják a vásárlók figyelmét, hogy jegyük, bérletük megvásárlása során – saját érdekükben – figyelmesen járjanak el, és kizárólag a hivatalos jegyértékesítő pontokat vegyék igénybe.

A hivatalos jegyterjesztő helyeket megtalálod itt.

Ha online szeretnél jegyet vásárolni, kattints ide.