Egy rövid kis pihenő után, az ősz beálltával újra nagy erőkkel fogtak hozzá a szervezők a Rockmaraton Fesztivál szervezéséhez, ennek égisze alatt a mai napon be is jelentették a fellépők második adagját.!  Változatlanul Dunaújváros ad otthont a Rockmaratonnak, jövőre pedig 2019. július 8. és július 13. között tölthetünk együtt ismét egy hetet a rockparadicsomban.

A Paradise Lost 15 lemezes életműve mellett nem lehet elmenni – a korai death/doom/gothic metalból tett kisebb kitérő után az elmúlt pár évben visszatértek az eredeti, súlyosabb hangvételhez – a régi klasszikusok mellett biztosan számíthatunk pár friss dalra is a jövő nyári koncerten. A kétezres években alakult Los Angeles-i hardcore zenekar, a Terror alig egy hónapja jelentkezett új lemezzel – júliusban kiderül, elég bitangul szólnak-e az új nóták a klasszikusok mellett. A lengyel black metal színtér egyik izgalmas színfoltja az Mgła – a brigád ezúttal is a megszokott fekete csuklyákban, egyen-bőrdzsekibe bújva celebrálja majd a fekete misét. Hazai vonalról újabb 11 zenekar csatlakozott a lineuphoz: Counter Clockwise, Isatha, Junkies, Krampüs, Lord zenekar, Moby Dick, Omen, Ørdøg, Paediatrician, Tiansen, Wall of Sleep.

A 9 fős svájci folk metal brigád, az Eluveitie a nagy sikerű, 10 éves „Slania” lemez jubileumi műsorával érkezik majd a fesztivál színpadára. A Jinjer jelenleg az Amorphis és a Soilwork társaságában turnézik – jövő júliusban nálunk sem okoznak majd csalódást, ebben biztosak vagyunk. A New York-i street punk egyik zászlóshajója, a The Casualties napokban érkező lemezének dalai mellett a klasszikusokat is ordíthatjuk a srácokkal majd a Szalki-szigeten – pogóban nem lesz hiány! Hazai vonalon 11 zenekarról tudhatjuk már biztosan, hogy 2019-ben is ott lesznek Magyarország legrégebbi rockfesztiválján: AngerseedCool Head KlanFegyelmező RészlegMagorNemecsekPhoenix RTPokolgépProsecturaRoadSear BlissTisztán A Cél Felé.

A fesztiválra a TIXA rendszerében november 5-ig kaphatóak még az early bird bérletek 14.990 Ft-ért országszerte a Ticketportál jegyirodáiban és online, viszont újdonság a 2019-es évre, hogy a fesztivál történetében először limitálja a megvásárolható bérletek és napijegyek számát, ezért a napi látogatószámot 6000 főben maximalizálják a szervezők, ami az elmúlt évek átlagos napi látogatószámához igazodik:

Nem annyi embert szeretnénk beengedni a Rockmaratonra, amennyit csak elbír a terület, hanem annyit, ahányan még jól tudjuk érezni magunkat, komoly tömegérzet, felesleges sorbanállások nélkül, és az elengedhetetlen családias-baráti légkört is fenn tudjuk tartani. Eddig is fontos volt nekünk, hogy minden évben növeljük a fesztivál színvonalát, 2019-től végleg átkerül a hangsúly a mennyiségről a minőségre.

A fentiek mellett a VIP Támogatói csomagok is átalakításra kerülnek, csak előzetes regisztráció után lehet majd megvásárolni, az egyszerűség kedvéért pedig tartalmazni fogja a hetibérletet is, de csak 100 darab kerül értékesítésre.

Online – www.ticketportal.hu/event.aspx

SZÉP Kártya – tixa.hu/rockmaraton2019

K&H SZÉP Kártya – rockmaraton.hu

Jegyirodák – www.ticketportal.hu/selling_places.aspx#-1