Már egy ideje szokásommá volt, hogy lágyabb zenékkel purgálom ki a hallójárataimból, a vér okádó, kecske erőszakoló, lélek zabáló muzsikákat, hogy utána újult erővel vethessem magam bele ismét a posványba. A másik felemnek hála ismerkedtem meg az AWS zenekarral, ami tökéletes erre a célra.

Ugyancsak két éve jelent meg az Égésföld című lemezük, máris itt a folytatás. 2006-os alakulásuk óta pedig, 3 nagylemez és ha jól számolom nyolc klipp jött ki a műhelyükből. A zenekart egyébként  a Subscribe-ból ismert Csongor Bálint fedezte fel. Az eddigi munkásságukkal csak felületesen vagyok tisztában, ezért előre is elnézést kérek. Hogy mit is kapunk itt? Dallamos modern metalt 36 percben, amiben felütik fejüket alternatív és post rock-os stílus jegyek is. Én sokszor kihallok még djent-es tört témákat, ami igencsak jól áll nekik, főleg mikor éles váltásokkal fülbemászó dallamokkal tarkítják, jó példa erre a Mindent a Semmiért. Mind a dalokra és a lemezre is a változatosság jellemző.

Csakugyan igaz a változatosság az énekre is,Siklósi Örs igencsak ki tesz magáért. Üvölt, screamel csak, hogy utána olyat énekeljen, hogy seggre ülünk tőle. Elmondásuk szerint nagy figyelmet szenteltek a vokálnak. Nem meg szokott módon a felvételeket is azzal kezdték és csak utána, a kész énekre vették rá a hangszereket. Mindezt pedig a törökbálint-i SuperSize stúdióban követték el. Ami még kiemelendő azok a szövegek. Ugyan is szerencsére a srácok ki tudtak törni a hazai populárisabb, könnyű zene szerelem, sör, rock szentháromság árnyékából. Értelmes, jól megírt és fülbemászó szövegekkel operálnak. Amik akár a rádióban is megállnák a helyüket, bár erre nem sok esély van, a hazai helyzetet nézve, ilyen szempontból. A lemezre még egy akusztikus dal is felkerült, az Édes mint a só. Ami tökéletesen passzol az albumra, bár szerintem utolsó számnak be rakni jobb lett volna, így egyfajta levezető hatást tudtak volna el érni vele.

Igencsak meglepő számomra, hogy eléggé a lejászómban ragadt ez a lemez, ami azért távol áll az általam preferált stílusoktól. Ez egy jól megírt, jó dalszövegekkel ellátott, energikus lemez. Ami bár se nem innovatív vagy progresszív de a saját határain belül kiváló munka. Akik pedig jártasabbak az ilyen zenékben, lehet még jobban fogják értékelni a lemezt. A zenekar Szeptember 17.-én az A38-on ad lemezbemutato koncertet, ott lenni ér. Én addig is, vissza somfordálok a posványba!