Szeptember 6-án került megrendezésre a Rock On! Fest névre hallgató ingyenes rock fesztivál a Barba Negra Trackben. A koncertek elég korán, délben kezdődtek és egészen este tízig tartottak, de mivel közel harminc együttes lépett fel, érthető volt a korai kezdés, akárcsak a két színpad használata. Az idelátogatók olyan bandák előtt tombolhattak, mint a Fáraó, Tűzmadár, Bloody Roots, Omen, Dalriada, Cool Head Klan, vagy az Aurora. Szerencsére a hűvös, szeles idő nem szegte a rajongók kedvét és elég sok ember volt kíváncsi már a fél háromkor kezdő Tűzmadár koncertjére is, akik a nagyszínpadon kaptak helyet.

Előttük a Fáraó játszott, de egy villámgyors átszerelés és beállás után már indulhatott is a jól megszokott intrójuk, majd felcsendült a Júdás csókja. Ezt követte a Columbus, majd egy pár mondatos átvezetéssel jött a Jégkirály. Nagyon pörgős volt a koncert, nem volt sok átvezetés két dal között, hiszen nem is volt sok idejük. Jó volt látni, hogy Tűzmadárék mennyire felszabadultan, örömmel játszanak és élvezik a koncert minden pillanatát, még Horváth Zsolti is előjött a billentyűk mögül, hogy Schrott Petivel headbangelhessen a gitárszólók alatt. Ez a jó kedv át is ragadt a közönségre, akik hálásan rázták a fejüket, tomboltak, tapsoltak. Dalválasztást nézve egy best of programot hallhattunk a leggyorsabb, legzúzósabb dalokból. A fentebb említett dalok mellett elhangzott még az Élünk még, Korszellem, illetve az Ébredj! is.

Összességében egy nagyon jó hangulatú, remek koncertnek lehettünk tanúi. Szerintem nem bánta meg senki, aki jelent volt ezen a röpke fél órás koncerten a hűvös idő és szél ellenére. Remélem, hamarosan újra láthatjuk az együttest.

tuzmadar2 20150910