2014. Március 15. Nem csak nemzeti ünnep, hanem a Scerra zenekar “születés” napja is. Ebből az apropóból fogtuk a magunkat és a meghívásnak eleget téve, tiszteletünket tettük eme nemes eseményen a Kék Yuk nevezetű szórakozó helyen.

Az Omega Diatribe dobosuk megbetegedése miatt sajnos nem tudták vállalni a koncertet, de kedden, március 18-án  20:00-tól vendégeink lesznek az OffRoadban, kifaggatjuk őket, Dávid hogylétéről és további terveikről.

Sajnos a Huntroll nevezetű zenekarról lecsúsztunk személyes jellegű technikai problémák  miatt.

Azért pár mondatban bemutatom a zenekart.

A Huntroll zenekar, a magyarországi hivatalos Finntroll tribute banda. Repertoárjukat leginkább a régebbi albumokról merítkezve állították össze. Jövet menet beszéltünk azokkal, akik ott voltak és elmondásuk szerint a csapat jól teljesített. Itt csekkolhatod őket.

Következett a Watch My Dying.Nagyon vártam őket, hisz az egyik kedvenc zenekaromról van szó, de a nyitó elemtől megint a hideg rázott. Ugye a kíváncsiságom erősebb mindig és a 8. sorból pipiskedve néztem végig, ahogy az amúgy is hátborzongató zenére a gázmaszkos lány félelmetes táncot lejt. Egy iszonyatosan zúzós közkedvelt dallal el is kezdték a koncertet, ami nem volt más, mint a Nicht vor dem kind.

Próbáltam a zenekartól elkérni a végén a setlistet, hogy hiteles felsorolást adhassak nektek a soron következő dalokról, de Sanyi közölte, hogy nekik olyan nincs.

Lejátszották a 4.1 EP összes dalát, amiről legismertebb most már a Harmatátkozó és persze a Száraz felhők, amit már lassan 2 éve játszanak a koncerteken, de még csak most került rögzítésre.

Az új daloknál nem csak állt a közönség, szájtátva ahogy szoktuk ugye mert sem a szöveg sem a dallam nem ismerős, hanem ment a nyomulás a tánc, hiszen már jó előre jelezték a facebookon meghirdetett eseményben, hogy a komplett új EP-t lejátsszák, és itt és itt elérhető, tehát aki akarta bőven be tudta szerezni a koncert  kezdetéig.

Aztán elhangzottak még a szokásos mindenki által kedvelt dalok, mint a Hattyúdal, Fényérzékeny, Túladagolt idő, Gyúlékony csíra. Bár a hangosítás hagyott némi kívánni valót maga után, de összességében megint egy nagyon zúzós és nagyon szuper koncertet nyomhattunk végig. Köszönjük!

Elérkeztünk a Boldog születésnapos bandához a Scerrához.

 Szülinap mindig egy különleges alkalom, vártuk a meglepetéseket, amik jöttek szépen sorba.

Az intró után az első dal a Memento Mori volt, ezt követte   Az igazi, majd A kohó című dal tépte le a fejünket. Aztán amikor már lassan mindenki kezdte jól érezni magát, bezúztak egyet a Minden rendben című dalukkal, ami után már tényleg nem lehet panasz. Jól be is szívattak minket azzal, hogy eljátszanak egy dalt az Ossiántól, merthogy tudnak ám ők olyat is, de nagy megkönnyebbülésünkre az est egyik meglepetés dala a Pantera-tól szólt.

A Gyertyák csontig égnek nevezetű dalnál jött a meglepetés egy része, amikor is szólították a volt tagokat, hogy egy közös dalt játszanak velük.A régebbi dobos Barta Laci  és a gitáros Schiller Andris vette birtokba a hangszereket. Közben a jelenlegi gitáros Dávid mellettem nyomta a sorban. Azért akár mennyire is sokszor találkoztam vele, ez egy hihetetlen jó érzés tud lenni. Következett a Függőség, amit anno Török-Zselenszky Tamás közreműködésével rögzített a zenekar. Halálom.. szeretem ezt a dalt, de szavakat nem találok rá.

A soron következő Imágó című dalt, ami nekem is személyes kedvencem, egy nem régiben elhunyt rajongó Hajdú Lujza emlékére ajánlotta a zenekar aki  ” valahol már máshol száll”. Nagyon megható pillanat volt ez számomra, iszonyatosan szép gesztus volt a zenekartól. Miközben írom ezeket a sorokat, most is megkönnyeztem, és akkor is. Elmondhatom magamról, hogy már Scerra koncerten is pityeregtem. Köszönöm nektek ezt a nem túl vidám ám szép  élményt, és ez is bekerül az emlékkönyvembe veletek, tőletek. Következett az Epikség ami egy új nóta, most hallhattuk először, aztán roptunk egyet a Tövistáncra, aztán Vízen járók is voltunk kicsit.

A ráadás dal a Boncoló volt, amiből videóklipp is készült. A dalban olyan zenészek működnek közre, mint Veres Gábor (WMD), Bencze Márton (Conan’s First Date)

, Pósfai József (Exodikon). Sajnos most ők nem lepték el a színpadot, de remélhetőleg a 10. szülinapra sikerül össze hozni, hogy ne csak videó klippben lássuk őket együtt, hanem élőben is.

Ha még nem fényeztem volna, eléggé a zenekart most megteszem. Iszonyatos energia jött le a színpadról, nagyon pörögős koncertet kaptunk ismét. Nagyon remélem, hogy aki elolvassa ezt a beszámolót. már most iszonyatosan bánja, hogy kihagyta ezt a szülinapi zsúrt, és épp a zenekar facebook oldalát vagy a honlapját bújja a következő koncert dátumért!

Köszönöm a figyelmet!