Másfél hónap koncert kihagyás után lépett fel tegnap este a Rocktogon színpadán a Rómeó Vérzik zenekar, és közel két órás ízelítőt adott abból, hogy mi is az rock ‘n’ roll! Persze ez a másfél hónap, nem kosárfonással telt el, hiszen a próbák rendszeresek voltak, és Koppányék teljes gőzzel készülnek az új nagylemezre, amelynek már valóban itt az ideje, hiszen 2007-ben jelentkezett utoljára lemezzel a csapat. Ekkor jelent meg a Rock ‘N’ Roll Az Élet címet viselő, bitang jól sikerült lemez, ami nagyon magasra helyezte azt a bizonyos átugrásra való lécet. A tegnap esti buli, volt a Rockozon.com által támogatott Rómeó Vérzik Tavaszi Mini Turné első állomása. Annyit elárulhatok, hogy nagy hibát követett el, az a Rómeó Vérzik rajongó, aki kihagyta a tegnapi bulit, mivel rendkívül hangulatos, és emlékezetes koncertet adtak a srácok a megjelentek teljes megelégedettségére.

img_2791_01

A turné első állomásán a Partyzan zenekar kapta a vendégzenekar szerepet, rájuk hárult a közönség bemelegítésének, hálátlan szerepe, melyet maradéktalanul megoldottak. A szép számmal megjelent közönség jól fogadta a Partyzan muzsikáját, és igazi rock ‘n’ roll hangulat kerekedett a Rocktogon falai között. Jó féle mocskos rock ‘n’ roll, ami a Partyzan hangszereiből árad, némi Sex Action feelinggel átitatva, a szó jó értelmében. Megtekintésre javasolva, megérdemlik. Igazi partizánokhoz méltóan, sikeresen helytállt a zenekar, akik javában készülnek már az új lemezre, amely a tavasz folyamán napvilágot is lát remélhetőleg. Már a Partyzan bulija alatt feltűnt, hogy meglepően jól szól a Rocktogon. Legutolsó látogatásom óta, hang és fény tekintetében is sokat fejlődött a hely, ami nagyon jót tett a koncerteknek.

img_2870_01

A somorjai Rómeó Vérzik zenekar, egyike azon kevés magyar rock bandáknak, akik az elmúlt nagyjából 10 évben országos ismertségre tettek teszt, és magyar viszonyok között sikerült számottevő közönséget építeniük. Kevesen tudják, hogy a felvidéki banda gyakorlatilag Egerben alakult meg, és ott készült el a 1995 júniusában a névadó dal, amely a Rómeó Vérzik nevet címet kapta. Nagy utat járt be azóta,  a Rómeó Vérzik, és annak ellenére, hogy Szlovákiából indultak, Magyarországon is nagyon komoly rajongótábort sikerült kiépíteniük. Az elért sikerek okát nehéz lenne megfejteni, de az biztos, hogy példaértékű a csapat hozzáállása a zenéhez, és a rajongókhoz egyaránt. Őszinte, és szerény arcok, a sztárallűrök legkisebb nyomai nélkül. Igazi, ösztön szülte mocskos rock ‘n’ roll a zenéjük, és ez az, amire igazán szüksége van a rajongóknak. Lemezeik zeneileg, és hangulatilag is jól kapcsolódnak egymáshoz, és a már megkezdett utat járják be. Véleményem szerint, lemezről-lemezre egyre jobbak lesznek, és sok zenekarral szemben, nem csupán egy-két húzó dal található a korongokon, hanem legalább 5-6 olyan kaliberű nótát tesznek egy albumra, amely bármelyik csapatnál húzódalnak is kiváló lenne. Ezt kiválóan példázta a jelen koncert, ahol csak az utolsó két lemez dalai közül válogatott a banda, és mégis az elsőtől, az utolsó nótáig eszméletlen hangulat uralkodott a közönség köreiben. Az első sorokban pedig komoly pogo zajlott, nem kispályás szinten.

img_2824_01

A 2007-es, Rock ‘n’ Roll Az Élet című korongon szereplő, Én ilyen vagyok, című nótával csaptak bele a tavaszi mini turnéba Koppányék, és az első hangok alatt máris hatalmas tombolás kezdődött a közönség első soraiban. Az kezdő nóta alatt sikerült a hangzás apró, de bosszantó hibáit legyűrni, és innen kezdve iszonyúan jól szólt a csapat. Több rajongótól hallottam, hogy úgy szólt a buli, mint a CD, ami elég komoly dicséretet jelent a független „szakértőktől”. Jött az Ártatlan Vagyok, majd Repülj Velem érkezett. Ekkora az első sorokban már, emberes pogóba kezdtek a belelendült ifjak, és Pank szokás szerint a crowd surfing közepén találta magát. Magyarul mondva a tömeg tetején találta magát, és kézről kézre járt, mint egy békepipa.  Sorban jöttek a jobbnál jobb nóták a két legújabb korongról, majd a készülő lemezről is kaptunk egy kis ízelítőt egy szám erejéig, a Kezeket Neki a Falnak című dallal. Igazi húzós hamisítatlan Rómeó Vérzik dal, ami nagyon jó előjel a készülő lemezre gondolva. Hatalmas bestof következett, hiszen a létező legjobb Rómeó nóták jöttek sorban: Véget vetek mindennek, A Dalnak Vége, Engedd belém, Rock ‘n’ Roll. Három ráadás számmal zárult a buli, amelyek közül az első Az Utca Az Én hazám című fantasztikus lírai dal, zúzós változata volt. Ezt az elmaradhatatlan Rock ‘n’ Roll az élet,  követte, majd pedig Az Ördög, Az Isten zárta a koncertet, amelyen húsz kiváló nótát játszott a zenekar.

Hatalmas zúzás, óriási hangulat, és kiváló megszólalás jellemezte az estét, amelyre rendesen megtelt a Rocktogon Rómeó Vérzik rajongókkal.

img_2831_01

Koppányék a buli után backstageben elárulták, hogy teljesen elégedettek voltak a közönséggel, hiszen nagyon kitettek magukért a rajongók, és a hangosítás is teljesen rendben volt. Murphy is megjelent a koncerten, hiszen a koncert előtt vagy egy órával megrendelt pizzáról megjegyezték a srácok, hogy tuti 5 perccel a koncert előtt fog megjönni, ami teljesen beigazolódott jóslatnak bizonyult. Ez a zenekar nagy részének nem okozott gondot, csak Koppány szívta meg, mivel ahogy említette, tele bendővel nem lehet kiállni, énekelni, ezért koplalásra lett kényszerítve. A buli után persze hidegen már leginkább egy elhasznált gumiabroncsra hasonlított a pizza, ami pár falat után a szemetesben landolt. Így maradt a sör, meg a cigi. Illetve csak a sör, mert az elől hagyott cigi egy zenekari öltözőben, olyan mintha körbekínálná az ember egy hajléktalanszállón. 🙂 Félrenézel, és már el is fogyott. Persze ilyenkor farkastörvények uralkodnak, és az a következő áldozat, akinél a többiek meglátják, hogy van tartalék.  További titkos információ, hogy Koppány apuka lesz, lehet neki gratulálni, és hamarosan gazdát is keres a születendő kicsinek. Ne tessék megijedni, csupán csak arról van szó, hogy Koppány egyik lovának lesz csikója, ami egy ló tulajdonosnak majdnem olyan, mintha gyereke születne. A „normális” emberek ilyenkor persze UFO-nak nézik az embert, de Koppány talált egy lelki társat a témában, Lipy személyében (ex-Chat Noir) aki szintén ló mániás, lovas gazda, és a Jim Fizz zenekar dobosa. Lipyék a tavaszi turné további állomásain csatlakoznak a Rómeó Vérzik csapatáhoza Rocken Dogs zenkarral együtt, mint vendégzenekar.

img_2846_01

A turné következő állomása, 12-én Egerben lesz, a Művelődési Házban. Minden Rómeó Vérzik rajongónak, aki nem az aktuális Rockozon.com találkozót választja, kötelező a megjelenés!

A Rómeó Vérzik zenekar frontemberét, Koppányt 24-én 15 órától látjuk vendégül a Rocközön műsorában, és igyekszünk megtudni minél több érdekes információt a csapatról.

Koppányt jelölték a 2009-es év legjobb férfi énekese címre is, az Arany Nyíl gálán, ami a győztes személyétől függetlenül, nagyon nagy elismerés. Aki szeretné Koppányt a szavazatával segíteni, itt megteheti!