Egy különleges koncerttel lepték meg rajongóikat idén a Huligánok: lájtosra vették a figurát és egy kamarazenekarral, Dandó Zolival, Wolf Katival és Janicsák Vecával bevonultak a Kongresszusi Központba. Az eddig megszokott (Petőfi Csarnok, Syma Csarnok) év végi záróbuliktól teljesen eltérő – mégis nagyon jó – év végi bulit kaptak a rajongók. És még nincs vége: 2 hét múlva – Szilveszterkor – ismét Hooligans, a Barba Negrában, ahol Kowalsky meg a Vega koncert is lesz ugyanakkor (nem merném kijelenteni, hogy ők leszenk a Hooligans előzenekara, mert semmivel nem kisebb a rajongó táboruk).

hooéigans 20141217Szóval a koncert… érdekes volt, bár nem olyan igazi Hooligans-es: feliratis pólók és farmer helyett szmokingban volt a zenekar és mivel így reklámozták plakátokon is, a közönség is elegánsra vette a figurát… mindenki komolyabb volt, a hely hangulatához igazodva: elegáns hely – elegáns ruha. De ez is jó volt. Bár látszott, hogy az előadók is furcsán érzik magukat: nem olyan igazi, laza Hooligans-től megszokott rockbuli volt. Főleg a „Társasjáték” című, legújabb CD-jük anyagával álltak színpadra, de azért volt pár szám a „História” lemezről is – a „Mindörökké”-vel kezdték, „Egyformán”-nal folytatták és az „Idegen” is eljött –, de régebbi számok is felcsendültek, mint a „Királylány”, a „Szex és kávé” vagy a „Legyen Valami”. Termszetesen a két új dalt is előadták… amit nem csak feldolgoztak (mint például a „Legyen Valami”  vagy a „Vér nem válik vízzé”) és úgy játszottak el vendégelőadó segítségével… teljesen új számok, direkt az új lemez kedvéért íródtak: a „Halálos Csók”-ot Janicsák Vecával, a „Végső Játék”-ot Wolf Katival közösen adták elő. Dandó Zoli végig gitározott… az egész koncert alatt.

hooligans1 20141217A régi számok és az énekestől megszokott, jellegzetes mozdulatok (beállások, mutogatások) ellenére ez a koncert mégse olyan volt, mint amit megszokhattak a rajongók. Az előadók is visszafogottabbak voltak és így a rajongók is. Bár a végén, a „Hotel Mámor”-nál (utolsó szám, mint mindig) már szinte mindenki állva énekelt, sokan ugráltak is. Más volt, mint a megszokott Hooligans-stílus, mégis nagyon jóra sikerült ez a „buli” is. Aki lemaradt, bánhatja, mert pár éven belül nem lesz ilyen. Tényleg különleges előadás volt, mégse az igazi. De majd Szilveszterkor jön az igazi, tombolós évzáró Hooligans-parti… Kowáékkal… Dupla Csavar néven a Barba Negrában.