Három koncertnek is helyt adott péntek este városunk (Székelyudvarhely) rock klubja, ezekről következzen egy rövid élménybeszámoló.
Péntek estére valóban sűrű volt a program a Kossuth utcai rockbarlangban: három magyarországi zenekar érkezett a pincébe. A zenekarok neve – fellépésük sorrendjében – Decadence, Mytra és Remorse, melyekből kettőt, a Decadencet és a Remorseot láthattuk a Székelyföldi Rockmaratonon is. Megjegyzendő, hogy a hangulat alapozása ingyen Decadence vagy Mytra CD-k osztásával kezdődött – a készlet erejéig jutott ezekből, így a korán érkezők örülhettek.Az koncert-maratonról Bálint Leventét kérdeztük, aki jórészt ezért utazott haza Magyarországról, ugyanis az est legfőbb fellépőjét a Remorse zenekart ritkán látni Budapesten fellépni – nálunk még különlegesebb a jelenlétük. Levente elmondta, hogy a Remorse frontembere siettette a Decadence kezdését, ugyanis ebben a zenekarban is ő énekel és szeretett volna pihenni a két fellépés között. Nem is váratott magára sokat a zenekar, akik igazi kemény metált játszanak, bár erről a vélemények megoszlanak, hiszen többen is a thrash kategóriába sorolják a bandát.

Utánuk következett a Mytra, akik szintén szorosan kötődnek a többi zenekarhoz, ugyanis a gitáros Igort a Remorseból kölcsönözték. Ők voltak az est érdekessége, ugyanis a Mytra egy progresszív instrumentális projekt, szóval éneket nem hallhatunk, de egyes helyeken trash metál motívumokat igen. Az első két fellépő – akiket előzenekarként is felfoghatunk – után következett az est fénypontja, a Remorse, akik már közel száz embert csaltak a tánctérre, ami időnként, jó rockkoncerthez méltóan, küzdőtérré változott.

A Remorse már igazán a trash vonalon mozog, folyamatosan játszották felváltva a régi és új számokat. Pár dal után annyira lázba hozták a közönséget, hogy többen is a bejárat felé vonultak – na persze ennek így semmi értelme, ezért hozzá kell tenni, hogy CD-t vásároltak, ugyanis a zenekar mindhárom albumát egy csomagban árulták akciósan. Körülbelül másfél óra után a fiúk leszálltak volna a színpadról, de a közönség közbeszólt. A frontember, Zsolti pár dallal később jelezte, hogy már nem igazán van amit énekeljen, így utolsó dobásként többek között a Slayertől és a Testamenttől is eljátszottak egy-egy nótát. Hozzá kell tenni, valószínűleg ők sem számítottak ekkora bulira, az utolsó dal szövegét már papírról kellett olvassa az énekes – ebben a helyzetben ez inkább dicséretes, hiszen a bulizó tömeg alig akarta elengedni őket.

Összegezve a dolgokat, elmondható, hogy a Thunder Rock Club ismét kitett magáért, és egy felejthetetlen koncert-estet hozott a városba. Némi háttér-információt is kaptunk, miszerint karácsony alkalmából hatalmas buli-maratonra számíthatunk: két nap és nyolc fellépő érkezik városunkba. A zenekarok nevei egyelőre maradjanak titkosak, de annyit elárulhatunk, hogy senkinek sem lesz oka panaszra.

http://uh.ro/itthon/ifjusag/710-hetvegen-dueboergoett-a-thunder-rock-club