Tegnap (02.20-án) a Pecsában volt egy nagy buli, amit az F.O.System adott.19 éves korom ellenére nekem ez a 3. F.O. koncertem volt. Voltam egyszer 2007-ben a Pecsában, 2008-ban a Volt fesztiválon, és most szintén a Pecsában.Úgy indultam útnak, hogy remélem egy nagyon jó koncertet láthatok, hallhatok.

Elég korán érkeztünk, olyan 1/2 8fele. Annak ellenére, hogy az előzenekar (Hangmás) 20:00-ra volt a kiírva, alig voltak emberek. Hogy teljen az idő gurítottuk a sört. Valamiért én úgy éreztem, hogy nagyon lassan megy az idő. Aztán kezdünk egyre többen lenni, és 1/2 9-re, mikor is a Hangmás a húrok közé csapott már nagyon sokan voltunk.

Az előzenekar többekkel egyetértve nagyon rossz volt. Én azért benéztem, de nem nyerte el a tetszésem, így visszamentem anyuékhoz. Ez van. Az elektronikával jócskán tarkón öntött Depeche Mode-utánérzés és az indie popos, kötött-pulóveres-bölcsész kiállás í­gy együtt már túl sok a jóból. Kicsit később megláttam magunk mellett Szalmát. Oda is mentünk hozzájuk beszélgetni.

Már alig vártuk, hogy végre az F.O. kezdjen. 3/4 10kor el is jött a pillanat. F. O. S. , azaz Fuck Off System. Ha a “kultikus” szó rí­mel valamire, rájuk hatványozottan! Mindössze öt éven át léteztek és egyetlen lemezük jelent meg, még 1990-ben. A bandát ’86-ban alapí­totta Mátyás Attila és Jerabek Csaba, és igen hamar kiví­vtak egyfajta “földalatti” népszerűséget a hazai Fekete Lyuk-szubkultúra farvizén. Az első felállásnak – amelyre még a punk hatása volt jellemző – a későbbi Sex Action-ös Szendrey “Szasza” Zsolt is tagja volt; az áttörés viszont csak egy évvel később, 1987-ben következett be, amikor már trióban folytatták. Az F. O. szinte sosem adott interjúkat, a médiában sem szerepeltek (állí­tólag nem szerepelhettek!), ennek ellenére a rajongótáboruk nőttön-nőtt, s olyan külföldi előadókkal léphettek szí­npadra, mint a New Model Army vagy a Christian Death, sőt még az akkori NSZK-ban is koncerteztek! Az országos turnét követően aztán bejelentették feloszlásukat: a hirtelen rájuk szakadt hí­rnév inkább volt átok, mint áldás. Hátrahagytak egy demót (Day Of The Gloom), egy klipet (Ne félj!) és egyetlen stúdióalbumot – meg egy jó nagy Dark Rock Kultuszt. Aztán tizenöt évnyi hallgatás után, 2006-ban a PeCsában újra összeölelkeztek, majd a soproni VOLT Fesztiválon is zajongtak egyet a The Cult előtt. Ám új hanganyagot többé nem adtak ki.

Én szokásomhoz híven előre mentem. Ami azt illetti, annyira nem kellett törni az utat. A kezdő szám a Még c. számuk volt. A Nézz rám folytatta a sort, majd egyre-másra jött a többi is. Az összes számukat eljátszották, ami a lemezen van, és a ráadásban, miután vissza jöttek a két szám közül az egyik az Utazó volt, ami nincs rajta a lemezen, és én úgy hallottam, hogy az egy régi szám, de most készült hozzá egy klip.

Összességében egész jó volt a buli, DE nekem a legjobban a 3 koncert közül a Volt fesztiválos tetszett, és lehet, hogy azért mert ott max. 50-en lehettünk, a késői (azt hiszem, hogy éjjel 1/2 2 vagy 3) kezdésnek köszönhetően. Meg az egész más milyen volt. A két Pecsás buli számomra nem nyújtott olyan nagy élménynt, mint a másik.