Már több tetoválós rendezvény kapcsán eszembe jutott, hogy beszélni kéne Gerri Sixx-el. Aztán megtudtam, miért van az, hogy hiába keresem a tetoválók közt. De kezdjük a legelején:

gerri-sixx2 20141010Honnan jött a művészneved?

Nikki Sixx miatt. Ő a kedvenc zenészem és a példaképem. Meg anyukám is a példaképem.

Kinek a koncertjén voltál legutóbb?
Hú, nem is tudom. Mostanában voltam az Antifitness Club-os Tamás szerzői estjén,Ganxsta Zolee fellépésén a Track-ben, de Hooligansen is voltam már többször és a közeljövőben is tervezem, hogy megyek koncertjükre. Október 25-én is ott leszek a Barba Negrában.

Hogy jön össze a rock meg a rap?

Nagyon jól megfér egymás mellett, ezt már nagyon rég bizonyította Ice-T a Body counttal. Amúgy hallgatok sok külföldi hip-hop-ot is, de az igazi kedvenceim Ganxsta Zolee, Curtis és Siska Finuccsi

Te is zenélsz?

Nem, én zenei antitalentum vagyok. 🙂

gerri-sixx3 20141010Ki volt a leghíresebb vendége a szalonodnak?

Több híresség is tetováltatott már Nálunk. Például a Hooligans-ből Endinek a Girls-Girls-Girls felirata nálunk készült, Zsoltikának a Fradi-címere, Tibinek a Good Charlotte-aláírása, az Antifitness Club Tomijának is tetováltunk a hasára és a mellére, Fekának az alkarjára, hasára, hátára, de járt nálunk Tóth Gabi, Zimány Linda, Curtis, Dj Lia, Hient meg a Mistery Gang-et is tetováltuk már és Julia Carpenter is többször megfordult nálunk.                                                                   

Hogy lehet az, hogy tetoválóként vagy a köztudatban, pedig… ?

Nem tudom. Talán mert sok tetkóm van, és ebből gondolják az emberek. Vagy mert én viszem a szalont. Emiatt azt hiszik, hogy akkor már tetoválok is. Pedig én piercingelek.

gerri-sixx4 20141010Mióta űzöd a szakmát?

16 éves koromban találtam ki, hogy tetováló akarok lenni. Beiratkoztam egy művészeti gimibe, ahol nagyon gyorsan kiderült, hogy nem tudok rajzolni. De mindenképpen ebben a közegben akartam maradni, ezért kitaláltam magamnak a piercingelést. Barbaró Attila volt az, aki segített… az egyetlen, aki hajlandó volt foglalkozni velem, amiért nagyon hálás vagyok neki. A studiót 2009-ben nyitottam. A Bp Ink előtt az Andys Tattoo-ban dolgoztam ami nekem hatalmas szerelem volt az életben.

Van piercinged? Ha igen hol és akarsz-e még valahová?

Már nem akarok. Egy maradt a mellemben. Régebben volt vagy 8 az arcomban: szemöldököm, szám, orrom.

gerri-sixx5 20141010Mi volt eddig a legfurcsább kérés (amit még elbír a nyomdafesték)? 

Tetoválás kapcsán merült fel: egy vendég kért egy olyan koponyát, aminek az orrában egy patkó van. Meg egyszer a „Sziget”-en egy pasas (kb. 10.000 Ft-nak megfelelő összegért) kért egy minimális tetkót, hogy kipróbálja, milyen érzés: egy pöttyöt csináltunk neki.

Van olyan korhatár, ami alatt nem vállalsz vendéget?

16 év alatt nem szívesen vállalok, de 18-ig mindenképpen szeretem, ha jelen van a szülő.

Mik a gázos helyek, ahová nem szabad piercing-et rakatni? Hová nem ajánlod?

Mindenhová lehet, csak van, ahol macerásabb a kezelés.

gerri-sixx6 20141010Hány tetkód van?

Nem tudom, nagyon sok. A végén csak egy lesz… egy óriási. 🙂 Több tetoválásom köthető a nagyapámhoz, akit nagyon szerettem, nagyon jó barátok voltunk, 2002-ben halt meg. A jobb lábamon a családtagjaim portréi vannak: tesóm, anyum és az ő szülei. Nagyon sok Fradis tetoválás van rajtam és van egy lila majom, mert nem szeretem az Újpest-et.

Mi lesz a következő és hová?

Még a hátamra tervezek pár dolgot, amit ősztől nyárig gondoltam megvalósítani: a kutyámat mindenképpen, egy részletet a „Betépve” c. filmből, de a fő motívum a koponya-arcú szűz Mária lesz.

gerri-sixx7 20141010A legújabb tetkódról mesélnél?

A kedvenc zenekaromnak – The Idoru – a logója került rám legutóbb, akikhez nagyon sok emlék fűz, de most feloszlanak.

Melyik volt az első tetkód?

Egy bohóc a karomon és mellette a monogramom, amit 16 évesen csináltattam.

Ki a kedvenc tetoválód?

Heizler Gábor a kedvencem, akivel nagyon sok évig dolgoztunk együtt és nagyon jó barátom, jelenleg külföldön dolgozik.

Volt olyan, amit megbántál és átvarrattál?

Nem volt ilyen, mindegyik az életem része, mindegyiket szeretem.