A göteborgi melodikus death metal zenekar, az In Flames, nagyjából egy hete jelentette meg tizenegyedik albumát, a Siren Charms-t. A banda szeptember végén ennek apropóján európai turnéra indul, és szerencsére nem hagyja ki Magyarországot sem: szeptember 28-án a Barba Negra Music Clubban lesznek láthatóak a kaliforniai Wovenwar és a magyar While She Sleeps zenekarok társaságában.
A zenekar gitárosa, Björn Gelotte válaszolt néhány kérdésünkre.

A Siren Charms épp csak néhány napja került napvilágra. Eddig milyenek a visszajelzések?
B.G.: Eddig nagyszerűek! Persze, mindig akadnak olyanok, akik nem értenek velünk egyet, vagy nem értik azt, amit csinálunk – de ez így van már 20 éve. Túl sok gondolatot nem pazarolunk erre, az igazi bizonyíték úgy is az, hogy a koncertjeinket imádják.

Milyen folyamatban készült az album?
B.G.: Nagyjából ugyanazt csinálom minden alkalommal: próbálom összegyűjteni az ötleteket, amik a fejemben cikáznak, majd rögzítem őket otthon. Ezután ezeket az alapötleteket megmutatom a többieknek és elkezdünk dolgozni együtt a szerkezeteken, meg ilyesmiken.

Hogyan értékelnéd a Siren Charms-t? Különbözik hangzásban, szövegvilágban a többi In Flames anyagtól?
B.G.: Egyértelmű 10 pont nálam, természetesen.
Mi döntjük el, hogy mit és hogyan csinálunk. Igazából már a kezdetekben megfogadtuk, hogy senkinek és semminek nem engedünk abból, amit mi akarunk! Ez a mi dolgunk, a mi zenénk, és így minden egyes album tökéletesen visszatükrözi, hogy honnan jöttünk és az adott pillanatban éppen hol tartunk zeneileg. Egyébként mindig fellelhető lesz némi különbség hangzásban és/vagy hangulatban, de ez a fejlődés része.

Az európai turné budapesti állomására szeptember 28-án kerül sor, a Barba Negra Music Clubban. Milyen műsorra számíthat a magyar közönség?
B.G.: Haha, jó kérdés! Nem döntöttük még el, de azt hiszem egyfajta keveréke lesz a múltnak és jelennek, ahogy azt általában csinálni szoktuk.

Mik a további tervek a turné után?
B.G.: Folytatjuk a turnézást még egy pár évig: USA, Japán, Ausztrália, Európa fesztiváljai, stb… Ez megy nekünk, ezt szeretjük és szuper boldogak vagyunk, hogy mindig, mindenhol van lehetőségünk játszani!  Amikor úgy érezzük, csinálunk még egy albumot és a kör kezdődik elölről.

                                                                             RCKSTR Media, Budapest, 2014. szeptember 15.

Az In Flames legújabb, Siren Charms lemezéről ITT írunk!

a Hammer Concerts bemutatja: In Flames, Wovenwar, While She Sleeps
2014. szeptember 28., vasárnap 18 óra
Budapest, Barba Negra Music Club
Belépő: elővétel 6999 Ft, elővétel a Ticketportal hálózatában és a helyszínen 7999 Ft. 
Jegyek kaphatók: Hammer Zenebarlang, Headbanger, CD Pince, Viking, a metalshop.hu oldalon, valamint a Ticketportal hálózatában