Molnár György, az Omega együttes szólógitárosa decemberben nemcsak új lemezt dobott a piacra, de vadonatúj bandát is alapított. Áprilisban első klipjüket is bemutatják, nyáron pedig turnéra indulnak. Kiss Henrietta tett fel néhány kérdést a zenésznek.

Hogy jutott eszedbe ennyi idősen, ilyen múlttal a hátad mögött, hogy új zenekart alapíts?
Megérett rá az idő, hogy a saját gondolataimat fejezzem ki.

Az Omegán belül nem tudtad?
Az Omegán belül a közös munka révén született dalokban mindannyiunk gondolatai, érzései megjelentek. Ennek van jó és árnyas oldala is. Egyrészt ötünk esszenciája összesűrűsödve jelent meg, másrészt sok jó gondolat elsikkadt. A saját lemezemen a saját határaimat mértem fel, ami nagyon jó előtanulmány a következő lemez megszületéséhez, melyet már az Elefánt Band-del készítünk. A külvilág hatása mindig érvényesül a zenében, amely felgyülemlik az évek folyamán. Ami az utóbbi időben összegyűlt bennem, most kibuggyant belőlem.

Milyen témákhoz nyúltál az új számokban?
Olyan témák izgattak, amelyek az emberekre hatással vannak, és nem a jelenlegi, tömegkommunikációs eszközökből folyó sekélyes információkra épülnek, beleértve a politikát is, amelyek mindig szűk csoportok érdekeit jelenítik meg. Foglalkoztattak a titkosan működő hatalmi csoportok üzenetei, ami Az építész és az idegen című számban fogalmazódik meg. A lemez vége felé a Ki őrzi? című dalban pedig az kérdés merült fel bennem, vajon ki őrzi a Jóistent, a tehetetlen nőket és gyermekeket. Valamint miért hallom azt, hogy az Egyesült Államokban a rendőrök havonta egy fekete fiatalt lelőnek? Komoly kérdést vet fel a földönkívüli élet és az idegenek feltételezett jelenléte is, melyről egyre több információ szivárog ki az interneten keresztül. Az idő előre haladtával egyre jobban izgat az igazság és hazugság kérdése. Ha az igazat mondod, nem kell gondolkodni, és a mai világban egyre többen gondolkodnak. Egyszerűbb lenne a gyermekeinket számítónak, törtetőnek és hazugnak nevelni, de mi a családommal inkább a nehezebb utat járjuk, pusztán kalandvágyból.

Kiket gyűjtöttél magad köré?
Az Omegához viszonyítva százötven évet fiatalítottam, ha a tagok életkorának összegével számolunk. (Nevet.) Olyan fiatal, ambiciózus, kiemelkedő tehetségű srácokat vontam be az Elefánt Band-be, akik vidámak és jókedélyűek. Mindannyian magasan képzett zenészek, zeneakadémiát végzettek, és nem utolsó sorban imádnak zenélni. Nem a szándékosság hajtott abban, hogy új zenekart hozzak létre. A körülmények nyomása hatott rám, hogy újra elinduljak. Az Omegában leállt valami, amit hajtóerőnek hívnak. Bennem pedig ég a vágy, hogy a bennem születő új gondolatokat elhinthessem.

Bemutatod a srácokat?
A zenekar oszlopos tagjai Fekete Tamás (szólógitár), Tóth Tivadar (basszusgitár) és Gacsályi Róbert (dob), a billentyűsünk pedig várólistán van, ahogy a vokalisták is.

Hol hallhatunk benneteket?
Több koncertet is szervezünk nyárra, melyek helyszíneit hamarosan nyilvánosságra hozzuk. Addig is tanuljátok meg az az Omega Red Fighter című lemez dalait! Hiszen az Omega számokat már ismeritek.

Klipet is forgattatok?
Április 24-én, György napon indul útjára az első klippünk, a Dél keresztje című dal. Különleges helyszínen forgattunk, száz éves, műemlék épületben, amit olyan megfontoltan tervezett meg az építésze, hogy most is a jövőbe mutat. A Dél keresztje az a csillag, ami utat mutat a hajósoknak, vándoroknak és a bolygón kívüli idegeneknek is, de a föld északi féltekéjén soha nem látható. Mi is utat szeretnék mutatni.