A svéd gitárbűvölő Yngwie Malmsteenról eddig is tudtuk, hogy igen magas az egója, ezt most a Metal Waninak tett nyilatkozatában újfent bizonyította, mely szerint sokkal jobban élvezi, ha ő énekelhet a dalokban, így nem kell mások egójával sem megküzdenie. Ez csak azért is érdekes, mert pályafutása során nagylemezein olyan kiváló hangorgánumok szerepeltek, mint Jeff Scott Soto, Mark Boals, Joe Lynn Turner, Michael Vescera, Mats Levén, Doogie White vagy Tim „Ripper” Owens.

„Igazából nagyon kényelmes számomra, hogy én énekelhetek. Másrészt, ha írsz egy dalt és azt valaki más énekli el, az egyfajta törést okoz. Egyszerűen hamisan adják vissza. Mindig esetben én írtam mindent – a szövegeket, a dallamokat –, csak más énekelte el. Számomra egy énekes olyan, mint egy basszusgitáros vagy egy billentyűs: nem fontosabb, mint bármilyen másik zenész. Sajnos azonban a dalospacsirták úgy gondolják, hogy ők a legfontosabbak. Elegem lett abból, hogy mindig csak magukkal foglalkoznak, nem szeretem ezt a hozzáállást. Nem bírom az ilyen embereket, nem is akarok csinálni semmit ilyen fazonokkal.”

A nyilatkozatra azonnal jött is a reakció: Tim „Ripper” Owens (akivel Malmsteen már a 2008-as, messzemenőkig elismert “Perpetual Flame” lemezen is együtt dolgozott) a Facebookon a következőket írta: „Biztos azért érzi így, mert mindannyian KILÉPTÜNK. Haha! Baromság.” Egy kommentelő bejegyzésére pedig így reagált: „Hagyjuk, hadd élvezze az éneklést!”

Jeff Scott Soto sem hagyta parlagon a dolgot, bár ő több kulisszatitkot is felfedett Malmsteen kijelentésével kapcsolatban. Bejegyzésében elárulta, hogy az I’ll See The Light Tonight szövegének háromnegyedét és dallamainak felét ő írta, a Caught In The Middle, a Don’t Let It End és az On The Run Againnek pedig kizárólag ő írta a szövegét, ennek ellenére Yngwie a dalok címének kitalálásáért a szerzői jogok felét bezsebelte.