A Fahrenheit együttes 1994 szeptemberében alakult, amolyan korai szupergroup-ként, alapítói ugyanis korábban éveken át az Ossian hangszeres tagjai voltak. Maróthy Zoltán, Tobola Csaba és Vörös Gábor legendás triója pedig most újra él! Nagy reunion koncert 11 év után – december 28-án a fővárosi Gödör Klubban!

„Tavaly nyáron egy interjú erejéig a Rádió Rockban találkoztunk össze. Akkor elhatároztuk, hogy csináljunk egy közösségi oldalt az egykori Fahrenheitnek, hogy megoszthassuk a régi élményeinket a közönségünkkel. Ez a kezdeményezés aztán olyannyira jól sikerült, hogy hirtelen azon vettük észre magunkat, hogy milyen sok régi rajongónk maradt meg, annak ellenére, hogy a csapat hosszú évekig inaktív volt – egy 2006-os újra együtt bulit leszámítva, amiről viszont Facebook híján nagyon kevesen értesültek. Az elmúlt egy évben viszont mindenki egyhangúan Fahrenheit koncertet “követelt” tőlünk. Így hát nekiálltam megszervezni a bulit”- mesélte a visszatérés apropóján Vörös Gábor basszusgitáros, majd így folytatta: „Az, hogy mit hoz a jövő, csak a koncert után tudjuk majd megmondani. Egyelőre azon vagyunk, hogy egy állati nagy bulit csináljunk decemberben, amivel átmenthetjük a ’90-es évek rock bulijainak felejthetetlen hangulatát a mába.” 

A Fahrenheit első nagylemeze ’95 április elején került a boltokba, május közepétől pedig folyamatosan koncerteztek az ország nagyvárosaiban. Második korongjuk felvételeit egy évvel később, ‘96 januárjában készítették a  Tom-Tom stúdióban, amelynek eredményeként tizenkét dal került március végén, a Sony Music kiadásában a rajongókhoz. Aztán ’97 őszén a várva-várt Fahrenheit klub is elindult a Lágymányosi Közösségi Házban, ahol a zenekar minden alkalommal népszerű hazai sztárokkal színesítette a „klubdélután” programját, amolyan mini rockfesztiválok voltak ezek. A csapat harmadik és egyben utolsó hangzóanyaga ’99 májusában került a boltokba – erről a „Hol van?” című track percek alatt közönség kedvencévé vált.

A december 28-i Fahrenheit koncerten időutazás várható: a régi Fahrenheit slágerek tizenegy év után újra szólnak! 

Jegyek már kaphatóak! 

Elővétel: 2500 Ft
Helyszínen: 3000 Ft

Esemény

A Maróthy Zoltán (gitár, ének), Tobola Csaba (dobok, vokál) és Vörös Gábor (basszusgitár, vokál) alkotta Fahrenheit zenekar 1994 szeptemberében alakult, de akkoriban úgy is fogalmaztunk, hogy kétfelé szakadt az Ossian, mivel mindhárom muzsikus Paksi Endre mellől lépett ki és kezdett valami újba. Pályafutásuk alatt három albumot készítettek (Fahrenheit 1995-ben, Egyedül 1996-ban és III. 1999-ben, az első kettő a Sony Music gondozásában, a harmadik szerzői kiadásban jelent meg). Emellett rengeteg koncertet adtak vidéken és Budapesten egyaránt. A fővárosban két klubjuk is működött. A Lágymányosi Közösségi Házban és a Bem Rockparton a minőségi rock hívei gyűltek össze hónapról hónapra.2001-tõl azonban nem működött a Fahrenheit, elsősorban a tagok egyéb elfoglaltságai miatt, hiszen mindhárman keresett zenészek, sok produkcióban vettek és vesznek részt, gyakran együtt is.

2005-ben újra összejött a trió, csak úgy zenélni, egy próbateremben. Olyan jól érezték magukat együtt, hogy úgy döntöttek: folytatják. A visszatérő koncertre 2006. február 3-án este tízkor a Wigwam Rock Klubban került sor. Műsoron voltak a három album legjobb dalai. Azóta a Fahrenheit nem aktív, annál inkább a banda hivatalos Facebook oldala, amelyre idén márciusban egy eddig kiadatlan 1998-as dalt tettek ki. A banda még 1998-ban készített egy 3 számos lemezelőzetest, amelyen szerepelt a Hív a hajnal című szám is, azonban a következő lemezükre nem került fel.