Concussion Protocol címmel 2016. augusztus 26-án jelent meg az SPV/Steamhammer gondozásában az 1979 óta működő San Francisco-i Vicious Rumors eddigi legutolsó nagylemeze. A lemez produceri munkáit ezúttal is a frontember, Geoff Thorpe, valamint Juan Urteaga hangmérnök végezte, a világhírű kaliforniai Trident Stúdióban (Machine Head, Testament, Heathen, Exodus, Dragonlord, stb.). Többen is ezen az albumon debütáltak a Vicious Rumors színeiben: a holland származású Nick Holleman énekest Geoff Thorpe választotta a zenekar élére még 2013-ban, miután meglátta őt egy YouTube-videóban. Szintén ezen a korongon debütált a Szlovéniából érkezett basszer, Tilen Hudrap, aki szintén 2013-tól, mint session-zenész nyomult a bandával a koncerteken, de később hivatalos Vicious Rumors tagnak nyilvánították. A Concussion Protocol lemezen két korábbi VR-tag is feltűnt, mint vendég: ők név szerint Brad Gillis (Nightranger, Ozzy Osbourne) és Steve Smyth (One Machine, Nevermore, Testament, Forbidden), aki ’95 és ’99 között gitározott a bandában.

Mostanra az idén nyáron Európában koncertező amerikai power metal banda a legnagyobb barátságban megvált a már fentebb említett 25 éves holland énekesétől, Nick Hollemanntól. Az énekes a sajtóközlemény szerint a jövőben más projektekre kíván összpontosítani.

Nick helyére visszatért Brian Allen, aki 2013-ban, családi okok miatt lépett ki. A korábban a Malice-ben is felbukkant Brian Allen azelőtt két stúdiólemezen, a 2011-es Razorback Killersen és a 2013-as Electric Punishmenten, illetve a kettő között kihozott Live You To Death koncertalbumon szerepelt a csapatnál. És van egy új gitáros is a bandában, a portlandi Gunnar DüGrey, aki a veterán Thaen Rasmussen (ex-Heathen, ex-Anvilchorus) helyét vette át. A mindössze 18 éves Gunnar már most világklasszis zenésznek számít – olyan neves gitárosok sorai közt emlegetik őt Amerika-szerte, mint Jeff Loomis, Vinnie Moore és Mark McGee. A nyári koncert után novemberre várható egy komplett Európa-turné.

VICIOUS RUMORS 2017:
Brian Allen – énekes
Geoff Thorpe – gitáros
Gunnar DüGrey – gitáros
Tilen Hudrap – basszer
Larry Howe – dobos

VICIOUS RUMORS Live 2017:
24.06. – US – Portland, Oregon – Bossanova Ballroom
07.07. – D – Munich – Backstage
08.07. – NL – Eindhoven – Dynamo Club (a Death Angellel)
09.07. – D – Marburg – Knubbel
15.07. – D – Balingen – Bang Your Head Festival
16.07. – D – Frankfurt – Zoom (a Death Angellel)