Már korábban beszámoltunk arról a szomorú hírről, mely szerint szeptember elsején, 63 éves korában elhunyt Jimi Jamison, a Survivor énekese. A dallamos rock műfaj kiváló énekesét vasárnapról hétfőre virradó éjjel a fia találta meg saját házukban. A november 11-én kedden megjelent boncolási eredmények szerint a Survivor frontember Jimi Jamison halálát metamfetamin-mérgezés és szélütés (agyi érkatasztrófa) okozta. A halottkém szerint baleset (tehát nem öngyilkosság vagy gyilkosság) történt.

A Shelby megyei orvosszakértő jelentése szerint az agyvérzés bekövetkezéséhez hozzájárult egy “akut metamfetamin-mérgezés”. Hozzátette továbbá, hogy a halál beálltát követően a verőérből vett vérmintában amfetamin és metamfetamin halálosan mérgező kombinációjának jelenléte volt kimutatható. 

A jelentés szerint a 63 éves Jamison szívbetegségben szenvdett, és halálakor (vagyis 2014 szeptember 1-én) koszorúerei 90%-ban el voltak záródva.

Kezdetben, amikor fia eszméletlen állapotban talált rá Jamisonra memphis-i otthonában, azt feltételezték, hogy az énekes szívrohamot kapott.

Jamison 1984-től 1988-ig szolgált a Survivor frontembereként, és ezidő alatt három albumon működött közre: 1984-ben a „Vital Signs”, 1986-ban a „When Seconds Count” és 1988-ben a „Too Hot To Sleep” címűn. Az énekes 2000-ben visszalépett a bandába, újabb hat évre.

Jamison, akit gyakran emlegetnek Amerika legjobb énekesei sorában, a Survivor mellett a Target és a Cobra nevű együttesekben is énekelt, saját szólóprojektjei mellett.

Jimi ezen kívül számos jónevű banda lemezein működött közre háttérénekesként, így például hallhatjuk a hangját a ZZ Top és Joe Walsh albumain is. Billy Gibbons úgy emlegette Jimit mint a ZZ Top negyedik tagját, Casey Casem rádiós műsorvezető pedig az „Amerikai top 40” című műsorában „A Hang”-nak nevezte Jamisont. Jimi talán legszélesebb körben ismert munkái a Rocky IV. című film „Burning Heart” című betétdala, amely 2. helyezést ért el a Billboard listán, valamint a „High On You” és a „Search is Over”.

Szóló karrierjét 1991-ben kezdte a “When Love Comes Down” című számmal, amelyet 1999-ben az “Empires” követett, az az album, amelyen a Baywatch jól ismert főcímdala, az “I’m Always Here” is hallható. 2008-ban összeállt korábbi Survivor-os zenésztársával, Jim Peterikkel, aki íróként és producerként működött közre Jamison “Crossroads Moment” című albumának készítése során. Az album rendkívüli elismertségre tett szert, melynek farvizén Jimi egy párszor körbeturnézta Európát, zárásként pedig 2011-ben fellépett a népszerű Firefest fesztiválon az Egyesült Királyságban.

Jamison utolsó szólóalbuma „Never Too Late” címmel 2012-ben került a boltokba.

Forrás: Blabbermouth