A Slipknot énekese, Corey Taylor tagadja, hogy mérges lenne azért, mert kiszivárgott a banda új basszerének kiléte. Állítja, hogy valójában “szétröhögte magát” amikor azt mondta, “felzaklatta”, hogy a zenész nevét nyilvánosságra hozta a média.

A Slipknot ötödik albuma, a “.5: The Gray Chapter”, október 21-én került kiadásra a Roadrunner gondozásában. Ez a banda első lemeze a 2013-ban kirúgott egyik alapító tag, a dobos  Joey Jordison, és az elhunyt basszusgitáros, Paul Gray nélkül.

A banda új basszusgitárosának és dobosának kiltétét még nem hozták nyilvánosságra, azonban mindketten megjelentek az új album “The Devil in I” című első single-jéhez készült videoklipben – mindketten egyforma, újonnan tervezett maszk alá rejtve.

slipknot2 20141025Mindazonáltal széles körben elterjedt a hiedelem, hogy az új basszer Alessandro “Vman” Venturella, akinek pontosan ugyanolyan tetoválás van a kezén, mint a videóban megjelenő új basszusgitárosén. Venturella gitártechnikusként dolgozott a Mastodon-nak, a Coheed And Cambria-nak és másoknak, továbbá a Krokodil nevű bandában játszott.

A Revolver magazin kérdésére, miszerint “pipa” volt –e a tetkós baklövés miatt, Corey azt mondta: “Erre nem is gondoltunk, eszünkbe sem jutott, amíg ki nem robbant az ügy. Na, mondom ‘Áhh, ugyan már.’  Az egészben az a vicces, hogy egy rádio interjúban még nevettem is rajta. Aztán valaki felkapta a sztorit, és az összes médiaorgánum azt vélelmezte, hogy dühös és felháborodott vagyok. Hát nem, nem igazán. Ha meghallgatnátok az interjút, hallhatnátok, hogy valójában szétröhögtem az agyam. Ez is csak azt mutatja, hogy a pletykalapok világában az emberek csak felkapnak valamit, csak hogy valami nagy sztorit gyárthassanak belőle. Semmiből nem állna egy vitát kerekítenem az egészből, de ezen a ponton már azt mondtam, ‘Öcsém, ki nem szarja le?”.

Arra a kérdésre, hogy miért döntött úgy a Slipknot, hogy nem fedi fel az új tagok személyét, Taylor válasza az volt, hogy “Számomra ez inkább a kollektíváról szól. Itt inkább a csapat a lényeg, nem pedig a tagjai. És, az hogy az emberek nem biztosak az összes részletben, szintén a móka része – így tarjuk őket tűkön ülve.”

Taylor azt nyilatkozta a Metal Hammer-nek, hogy Jordison kirúgása 2013-ban, 18 év után “az egyik legnehezebb döntés volt”, amit a bandának valaha meg kellett hoznia, és hozzátette, hogy Jordison “egy olyan ponton van az életében”, ami “nem azonos azzal, ahol a csapat többi tagja van”. Részletekbe jogi indokok alapján nem kívánt bocsátkozni, de elismerte, hogy “Előfordul, hogy egy kapcsolat eléri a T-szakaszt, amikor az egyikőtök elmegy egy irányba, te pedig a másik utat választod. Megpróbálhatod a saját utadra terelni a másikat, vagy megpróbálhatsz te utánamenni, de előbb-utóbb úgyis azt az utat fogod választani, ami neked jó. Nagy vonalakban beszélek, Joey iránti tisztelettel. Összefoglalva azt gondolom, hogy ez volt az egyik legnehezebb döntés, amit valaha meghoztunk.”

Taylor azt mondja, a csapat “most boldog, és reméljük, Joey is az… Ő most csupán egy másik ponton van az életében, ami nem az, ahol mi vagyunk”.

Az énekes nem kívánt válaszolni arra a kérdésre, miszerint kábítószerhasználat játszott –e szerepet Jordison eltávolításában, és elismerte, hogy azóta nincs kapcsolata a dobossal.  “Hogy őszinte legyek, nem beszéltem Joey-val egy ideje. Ennyire különbözőek vagyunk. Ez nem azért van, mert nem szeretem őt, és mert nem hiányzik. És ez fájdalmas is; állandóan beszélünk róla, ugyanakkor az a kérdés, hogy ő maga, vagy inkább a régi önmaga hiányzik? Ez a lényeg igazából.”

Azt pedig ne feledjétek, hogy február 5-én Budapesten lép fel a csapat, a Papp László Arénában. Október 17-én 10 órakor megkezdődött a jegyárusítás a Slipknot budapesti fellépésére. A zenekar hazai nyitóbandája egyelőre ismeretlen, a bohócok előtt Észak-Amerikában és Nagy-Britanniában a Korn, illetve King 810 zenél, de, hogy nálunk ki lesz az előzenekar, azt egyelőre nem tárták fel.

Október 17-én kezdődött tehát a jegyárusítás, mégpedig öt jegyárkategória osztva férhető hozzá a Live Nation által szervezett budapesti Slipknot-koncertre. A legdrágább természetesen ezúttal is a limitált számú kiemelt állóhely, amely 19.900 forintot kóstál, ezzel szemben a sima állójegy 12.900 forintba kerül. Ülőjegyeket 16.900, 10.900 és 9900 forintért lehet vásárolni a szervező honlapján. A hagyományos jegyek mellett kaphatók speciális VIP-csomagok is. A meet&greettel együtt adott kiemelt álló 94.900 forint, az úgynevezett Early Entry-féle kiemelt állójegy 54.900 forint, a Hot Tickets ülőjegy 45.900 forint.

Egyébként a banda eddig egyetlen egyszer játszott Magyarországon, mégpedig a 2004-es Sportszigeten, ahol több mint tízezer ember nézte meg őket, bár hozzátartozik, az a rendezvény ingyenes volt. A Slipknot egyébként október végén kezdi meg a koncertezést: nagyszabású metalfesztivált rendeznek a kaliforniai San Bernardinóban Knotfest néven, majd október 29-étől, Prepare For Hell címmel indulnak észak-amerikai turnéra a Korn és a King 810 társaságában. A 2015-ös NovaRock egyik headlinere szintén a Slipknot lesz, de további fellépőkért katt IDE.