Egy közelmúltbeli rádióinterjúban Ozzy Osbourne azt nyilatkozta, hogy még mindig érzi az LSD hatását, holott már a Black Sabbath-os időkben abbahagyta annak szedését. Azt mondta: “Még mindig érzem az utóhatásait. A “megingatóimnak” hívom őket. Olyankor egyszerre minden apró probléma megrémít és világvége érzéssel tölt el.”
Hogy milyen volt drogozni, Ozzy így írta le: “Tapasztalataim szerint az LSD nagyszerű, egészen addig, amíg már nem az. Egyik pillanatban habujjal a fejeden rohangálsz Miami Beachen, a következőben pisztolyt nyomsz a legjobb barátod arcába. Ha sokáig szeded azt a szart, kikészít.”

Ozzy egy új, Gnomeo & Juliet című Disney animációs filmben a Fawn nevű karakternek kölcsönzi a hangját, melyet már vetítenek az Államokban. A főszereplők hangjaként James McAvoyt és Emily Bluntot hallhatjuk.

Ozzy Osbourne új könyvvel rukkol elő valamikor az év folyamán, a címe “Kérdezd Dr. Ozzy-t” lesz. Közösen írják Chris Ayres-szel, aki már az “Én vagyok Ozzy” című memoár írásában is közreműködött, illetve az énekes Angliában jelenleg is futó, Sunday Timesban orvosi tanácsokat adó rovatához hasonló munkát is végez.
A kiadó szerint a könyv “hihetetlen, a memoárban nem szereplő sztorikat mesél majd el a túlélésről, olyan tanácsokat ad, melyeket senki ember fia ne szívleljen meg, illetve fényt derít Ozzy láthatóan emberfeletti képességére, hogy még mindig él és lélegzik”. A könyv várhatóan 2011 októberében jelenik meg.

Ozzy fia, Jack vadonat új dokumentumfilmet készít Ozzy életéről, melynek címe az eredeti “Zátonyra futott múltam: Az Ozzy Osbourne sztori” helyett “Isten áldja Ozzy Osbourne-t” lesz. Ez lesz Jack produkciós cégének, a Jacko Productions-nak az első filmje, és az elmondások szerint “bensőséges dokumentumfilm, mely a zeneikon Ozzy Osbourne életének mélyére ás… amint visszatekint páratlan sikerekkel, félrediagnosztizált betegséggel, múlhatatlan félelmekkel és visszatérő drog- és alkoholfüggőséggel teli életútjára”. A filmet valószínűleg fesztiválokon mutatják be, illetve valamikor az év folyamán mozikba is kerül.