A legendás brit heavy metal banda, a Judas Priest lesz az idei Metal Hammer Fesztivál fő fellépője a lengyelországi Katowicében, ahol szintén fellép majd a veterán lengyel death metal csapat, a Vader is.
Egy, a Judas Priest hivatalos honlapján található bejegyzés szerint a zenekar jelenleg új anyagon dolgozik. Az üzenet hozzáteszi: “mindennel nagyszerűen haladunk” és ígéri, hogy később további részletekkel is szolgálnak.

Egy másik bejegyzésben, Glenn Tipton gitáros hivatalos weboldalán ez olvasható: “Amint már tudjátok, a Judas Priest bejelentette, hogy búcsúturnéba kezd idén nyáron. Mindannyian izgatottan készülünk a turnéra, rendszeresen összeülünk, hogy megbeszéljük a színpadi produkció részleteit, mindenek előtt a setlistet. Úgy tervezzük, hogy előveszünk néhány olyan klasszikus Judas Priest számot, amit még sosem játszottunk színpadon, és persze terítékre kerülnek a régi kedvencek is, amiket mindenki hallani akar majd. Hogy mindenkit megnyugtassak, ez az egész nem jelenti a zenekar végét. Ami azt illeti, jelenleg is új anyagon dolgozunk, de szándékaink szerint ez lesz az utolsó komolyabb, világkörüli turnénk.”

A Judas Priest decemberben jelentette be, hogy búcsúturnéra indulnak 2011 nyarán. A zenekar úgy tervezi, hogy a világ minden jelentősebb városában fellépnek, így zárva le közel negyven éven keresztül tartó pályafutását. A beszédes “Epitaph” (=sírfelirat – a szerk.) névre keresztelt turné 2011 júniusában veszi kezdetét, számos európai fesztivált érint majd a nyár folyamán, és további fellépési dátumok is várhatók még.