Egy kis kóstolóval szolgált rajongóinak a dél-karolinai illetőségű Avenged Sevenfold – a “Nightmare” címmel július 27-én megjelenő új albumról a címadó dal single-ként már sikerrel debütált, Észak-Amerika szerte játsszák a rockrádiók és az iTunes-on az USA-ban és az Egyesült Királyságban is első pozíciót szerzett, már a megjelenés hetében. A most ehhez a számhoz készülő videoklipről Ti is képet kaphattok a cikk végén található teaser megtekintésével. A klipet egyébként az a Wayne Isham jegyzi, aki már sok nagy művész mellett a Metallica, a Mötley Crüe, a Pantera, a Pink Floyd, vagy éppen a Def Leppard számára is rendezett. A “Nightmare” lírai videoklipjét, mely a YouTube-on keresztül a zenekar weboldalán debütált, az első 24 órában több, mint 275,000-ször játszották le, azóta pedig már a kétmillió megtekintést is meghaladta.

A “Nightmare” exkluzív digitális kiadására már lehet előrendelést leadni az iTunes-on keresztül, és az album igen gazdag kínálattal kényezteti majd megvásárlóit: a teljes lemezanyagon kívül többek közt egy máshol nem szereplő bonus tracket (“Lost It All”), 20 exkluzív fényképet, a “Nightmare” új, valamint lírai klipjét, a klipforgatásról kulisszák mögötti felvételeket, az album producerével, Mike Elizondo-val készült audio interjút, a “Lost It All” kézzel írt megjegyzésekkel kiegészített szövegét, valamint a borító grafikájának koncepciójához készült skicceket is tartalmazza.

Az Avenged Sevenfold augusztusban a Disturbed fő fellépő partnereként vesz részt az első Rockstar Energy Drink Uproar Fesztiválon, többek közt a Stone Sour, a Halestorm és a Hellyeah társaságában. Az amfiteátrumokban és sportcsarnokokban megrendezésre kerülő Uproar az első turné a zenekar számára szeretett barátjuk és dobosuk, Jimmy “The Rev” Sullivan halála óta. A “Nightmare”-en egyébként Mike Portnoy (Dream Theater) dobol, aki el is kíséri a zenekart az Uproar turnéra.