Retribution címmel január 31-én jelent meg a Farkas Zotya vezette Ektomorf tizenegyedik nagylemeze. A magyar metal zenekarok közül az eddigi legnagyobb nemzetközi sikert elért banda, Tue Madsen producer irányítása mellett végezte a stúdióalbum munkálatait, mely a sikeres 2012-es Black Flag-et követi.

A Retribution lemez már ismét Schrottner Tamás gitárossal készült, aki 2012 őszén tért vissza a csapatba. Érdekesség, hogy a Numb And Sick című dalban az Ill Nino (tavaly márciusban közös Európa turnét bonyolítottak le az Ektomorf csapatával) torka, Cristian Machado énekel duettet Zolival. A dal olyan jól sikerült, hogy klip is készült hozzá, ráadásul az Ill Nino énekese is vendégeskedik benne, miután a tengerentúlon maga is forgatott egy részt a kliphez, így Chris is szerepel a klipben. December közepétől Németországban turnézik az Ektomorf és a bulikon a teljes Outcast albumot elnyomják majd, persze sok egyéb nóta mellett is. Ebből az alkalomból egy új klip is készült a Whisper dalhoz.

Június 24-én az Ektomorf is fellépett a Budapest Parkban a Soulfly és a Lody Kong vendlgeként. A buliról ITT olvashatsz egy élménybeszámolót.