Tegnap reggel ismét őrizetbe vették a hatóságok Phil Ruddot. Az AC/DC dobosa Gate Pa városában, a Tauranga-beli Columbus Kávéház előtt keveredett dulakodásba egy férfival, aki elképzelhető, hogy tanúként érintett abban az ügyben is, amelyben Rudd ellen eljárás folyik. A dobosnak természetesen nem szabad kapcsolatba lépnie azokkal a személyekkel, akik érintettek az ellene folyó eljárásban. Rudd ezt megszegte, nekiment a fickónak, aki pár fejjel magasabb volt nála. A szemtanúk szerint figyelmeztette is a dobost, hogy vegyen vissza, mert beveri az orrát, Rudd azonban nem hallgatott a szép szóra, tovább molesztálta a faszit, aki végül ellökte a dobost, Phil pedig elesett.

A kiérkező rendőrök bilincsben vitték el, ezután a zenészt azon nyomban bíróság elé állították, ahol saját ügyvédje megállapította, hogy a zenész megszegte az óvadéki egyezséget. Ennek következtében a bíró újabb óvadék alá helyezte Rudd-ot; aminek értelmében a dobos hivatalosan is el lett tiltva az illegális drogok használatától; lévén emiatt válik elfogadhatatlanná Rudd viselkedése.

A Canberra Times beszámolója szerint szintén friss hír a dobossal kapcsolatban, hogy az AC/DC dobosa telefonon keresztül fenyegetett meg egy vállalkozót. Egy december 5-én nyilvánosságra hozott bírósági dokumentumból kiderül: Rudd szeptember 26-án bonyolította le a hívást. A zenész telefonon keresztül fenyegetett gyilkossággal egy vállalkozót és annak lányát. Ez az indíték vezetett Rudd november 6-i letartóztatásához, melynek következtében házkutatást tartottak a dobos otthonában, és lefoglaltak 0,71 gramm metamfetamint és 130 gramm cannabis-t. Mint az a frissen közzétett dokumentumból kiderül, Rudd a fenyegetés napján felhívott egy bérgyilkost is, akivel megvitatta, mi lenne a terve a fentebb említett vállalkozóval és annak családtagjával.

Rudd a héten már nem jelent meg személyesen második bírósági meghallgatásán abban az ügyben, ahol halálos fenyegetésért és kábítószer-birtoklásért kell felelnie, ott ügyvédje képviselte, és ártatlannak vallotta magát. Tom Ingram bíró elmondta, miután az alperes nem volt jelen a tárgyalás időpontjában, így a következő tárgyalás valószínűleg február 10-én lesz.