Az orosz underground máig legszédítőbb kultuszzenekara agyvelőt és rekeszizmot rázó koncertje a hetvenes évek retró diszkóját a Sex Pistols pimaszságával ötvöző koncertjén őrült kabarét láthatunk majd Putyinról, Bushról, Leninről és Hitlerről. Táncoló ügynökök, éneklő famtomok, pöröllyel lecsapó költők és akrobatikázó gumiemberek! Előttük a kiváló Ágoston Béla nyom majd szédítően nevettető népi dzsesszt, valamint dj Tentacle zúz majd igazán perzselő talpalávalóval.

A38 – Jegyvásárlás

NOM
A NOM Szentpétervár legrégibb és legnevesebb underground kultuszzenekara, amely egykoron a Nemhivatalos Ifjúsági Szervezet (Nyeformalnaja Organizacja Molodezsi) néven alakult, ami nem más, mint az egykori terminológia által megjelölt tudatos underground-izmus bőrzubbonyos definíciója. Ettől a világtól nem tudnak és nem is akarnak szabadulni, ebből építik fel abszolutizmus-, kommersz-, fogyasztó-, rock-, pop- és szentimentalizmusellenes programjukat. Gúnyt űznek a taroló középszerű közízlesből, méghozzá úgy, hogy senkit sem sértve bírják röhögésre a beavatatlant is.

Legutóbb 2003-ban jártak Pesten, amikor teltházas koncertjüket a legendás Nagy Fül Fesztiválon rendőrök szakították meg. Az együttes most visszatér, hogy helyretegye a betiltott koncert lapcsán a dolgokat, s mindenkit kárpótoljon.

A zenekar azóta is Európaszerte hatalmas sikerrel turnézik, számos filmfesztiválon mutatják be filmjeiket, koncertjeik pedig igazi multi-média látványshow-kká nőtték ki magukat táncoló titkosügynökökkel, gitározó fantomokkal, szintiző hoteldiszpécserekkel és a Lenintől Hitlerig, Putyintól Bushig megannyi őrült jelmezbe páratlan pantomim-show-t nyomó frontember Ivan Turist elképesztő előadásaival.

Kritikusai a NOM-ot “A kőkemény orosz szatíra legutolsó bástyájának” nevezik, akik a nagy orosz írók, Gogol és Harms méltó utódai. A NOM zenéjében az orosz tradicionális dallamok lenyűgöző módon ötvöződnek a rock, a progresszív zene és az opera elemeivel.

A zenekar tagjai:
Andrei Kagadeev – gitár, ének
Nikolai Gusev – billentyűs hangszerek, dobgép, ének
Ivan Tourist – ének, tánc, pantomím
Oleg Golushkov – ének, performansz
linkek: www.nomzhir.spb.ru

Ágoston Béla és az ETNOFAUN
Ágoston Béla többek közt a Zuboly, az Agostones és az Ágoston Quartet vezetője, de zenélt már Kispálékkal vagy éppen a Folkestrában is.

Folyamatosan keresi a helyét, ha meg nem találja, felcsap zenetanárnak, ahhoz biztos, hogy ért.

Ágoston Béla sok hangszeren játszik, többek közt szaxofonon, klarinéton, kecskedudán, ütőgardonon, brácsán, steel drumon, és emellett énekel is. 1992-ben végzett a pécsi egyetem ének-zene-karvezetés szakán. Formációi közt ott a Zuboly, az Agostones, a Gabona, a Zuboly Plays Jazz, a Vízöntő, ahol a jazz, az etno és a világzene keveredik egymással. Alapító tagja a Magyar Dudazenakarnak, emellett zenéket ír rajzfilmekhez, filmekhez és színdarabokhoz.
„Az Etnofaunnal már tizenkét zenekarom van, úgyhogy nem lesz több, sőt, velük az is a célom, hogy egyesítsem az erőket, egy kis ez, egy kis az, főleg az eddigi időszak legjobb számai.”

A zenekar tagjai:
Herczeg Hajni – ének
Szarvas Dávid – ének,rap,beatbox,ütőhangszerek
Kiss Gábor – ének,dob
Mizsei Zoltán – ének,billentyűs hangszerek
Resch Béla – basszusgitár,bőgő
Ágoston Béla – ének,brácsa,duda,szaxofon,steel drum

Tentacle
DJ Tentacle, azaz Németh Szabolcs, akit a legtöbben a Tilos RádiIó kitűnő és elvetemült lemezlovasaként ismerhetnek 1994 őszén kezdett kisérletezni az elektronikus és a gitárzene ötvözésével. Majd 1996-ban megalapította igen sikeres, Senseless Noize nevű projektjét, amely az előbbiek mellé behozta a breakbeat és a bigbeat hatásokat is.

Miután feloszlott a Sensless Noize, Tentacle számos különböző zenei társulásban vett részt a legkülönbözőbb hip-hop, metál és drum ‘n’ b vizekre evezve többek között.

A Y2K megjelenését követően az új hangzások és stílusok iránti kutatás vette kezdetét.

2007-ben, miközben olyan projekteket hallgatott, mint a The Glitch Mob, Kraddy, Mochipet, Samples és mások, Tentacle eldöntötte, hogy újradefiniálja a dj-zést és a produceri munkát.

Ma Tentacle egyike azon keveseknek, akik bátran képviselik a glitch-hop, a crunk és a bass zenét Magyarországon.
linkek: www.tentacletunes.com

A38 Hajó – Petőfi híd budai hídfő
2011. május 11., szerda 20h
Belépő elővételben: 1000 Ft, a koncert napján: 1500 Ft.
SMS-kód: A38AGOS0511