Megjelent a ‘80-as, ‘90-es évek rock & rolljából táplálkozó The Sick Unicorn új akusztikus lemeze, amellyel a budapesti zenekar a korszak egyik ikonikus műsora, az MTV Unplugged szellemiségét idézi meg. Az egyszerűen Unplugged címre keresztelt, nyolc számos anyagon korábbi dalok áthangszerelt változatai és új dalok is szerepelnek.

 

A zenekar története 2019-ben kezdődött, amikor egy kispesti pincében négy srác a matekmetálból kiábrándulva elindult egy egyenesebb, nyersebb, ösztönösebb irányba. A banda a legnagyobb klasszikusok négyes felállásban működik: Shuey-t nem az énekórák, hanem a színpadi karizma és a közel 5 oktávos hangterjedelem tette frontemberré; Big Rob a riffek, a szólók és maga a Sick Unicorn-hangzás agytrösztje; a ritmusszekcióban pedig Danny Kid (basszusgitár) és Afgán (dob) élezi a groove-okat. A csapat 2020 tavaszán, a korona-válságra válaszul adta ki a debütáló nagylemezét Unleashed címmel, a Hunnia Records gondozásában. A gyors, haragos, nagyrészt angol nyelvű dalok mellett bónuszként már itt is tetten érhető volt az akusztikus irány. Most pedig, közel egy évvel a nem kimondottan rádióbarát bemutatkozás után amolyan békítő gesztusként szolgál az Unplugged lemez, hogy bevezesse az avatatlan füleket a vészjósló dallamokba. Az izgalmas, bluesos, swinges környezetbe helyezett anyaghoz a még gazdagabb, teltebb, élőbb hangzás érdekében egy második gitárosra is szükség volt, így a srácok egy közeli barátjukat, Gulyás Dánielt kérték fel erre a szerepre. A lemezről több dalhoz is készültek live session videók a patinás SuperSize stúdióban, ezek a tavasz folyamán fognak napvilágot látni.

 

◙ Hallgasd meg a a The Sick Unicorn legújabb élő, akusztikus kislemezét az ismert digitális streaming szolgáltatások valamelyikén: https://songwhip.com/thesickunicorn

◙ Keresd a zenekart, iratkozz fel az újdonságokért az ismert social media felületeken:

» Facebook » http://bit.ly/kmm-tsu-fb​

» Instagram » http://bit.ly/kmm-tsu-ig​

» Youtube » http://bit.ly/kmm-tsu-yt