A The Exploited 1979 legelején alakult, abban az évben, amikor későbbi leggyűlöltebb ellenségük, Margaret Thatcher „trónra lépett” Nagy-Britanniában. A festői Edinburgh kevésbé festői West Granton-i városrészéből, szürke gyárépületek és kikötői dokkok közül indultak dühödt útjukra, munkanélküliek és lecsúszott elemek közül, és kezdeti balos elkötelezettségüket mutatta nevük is, melyet Andy McNiven dobos javaslatára választottak.

A 23 évvel ezelőtt, 1996-ban kiadott Beat The Bastards albumuk azonban szakítva a hagyományokkal, lényegében egy thrash metal lemez. Az egykoron a Punks Not Dead szlogent a köztudatba okádó banda ugyanis kiadott egy tizenhárom dalt tartalmazó, ötvenkét perces, gitárszólókkal telepakolt, helyenként ritmusváltásokat, belassult groove-okat és dallam-kezdeményeket is rejtő korongot, ami egyaránt bejöhetett a kevésbé vaskalapos punkoknak és a fémzenék felől érkező egyéneknek is. Ez a punkhorda olyan jól tolta a thrasht, hogy kábé a mezőny felét röhögve hugyozta ketté.

Így talán nem is meglepő, hogy legújabb klipjük is eme album címadó dalához született. A videót a frontember Wattie Buchan irányításával készítette el a CGI animációban utazó párizsi Callicore stábja, Laurent Mercier, Cedric Bernard és Anaelle Mercier. A 2000-ben elindított Callicore többek között Marky Ramone-nak, a The Buzzcocks-nak és John Lee Hookernek is készített már videókat.