Idén decemberben lesz harminc éve, hogy megjelent a Tesla bemutatkozó albuma, a Mechanical Resonance. Ennek apropójaként holnap Mechanical Resonance Live! címmel kihoznak egy élő kiadványt. A korong gerincét természetesen a mára már többszörös platinalemezzé érett debütalbum dalai adják, de a lemez igazi különlegessége ugyanakkor egy vadiúj stúdiószám, a Save That Goodness, amelyet Phil Collen, a Def Leppard gitárosa írt, és ő is producerelte. A zenekarok közti szoros viszony nem új keletű, hiszen a két csapat már a 80-as évek végén is turnézott együtt és jelenleg is közös turnén vannak az USA-ban. A turné végeztével a Tesla teljes egészében ráfókuszál az új nagylemez írására, a 2017-ben várható album zenei rendezője pedig naná, hogy szintén Phil Collen lesz majd. Collen a Tesla friss klipjében is szerepel:

Hat év szünet után 2014. június 6-án új stúdiólemezzel jelentkezett a Jeff Keith énekes vezette sacramentói Tesla. A Simplicity című albumra 14 dal került, melynek producere (a banda tagjai mellett) az a legendás Tom Zutaut volt, aki a zenekar legnagyobb sikereket arató albumai mögött is állt, míg a lemezanyag keverését Michael Wagener (Skid Row, Ozzy, Dokken, Metallica stb.) végezte.

A banda klasszikusnak számító 1989-es The Great Radio Controversy lemezét itt találjátok, míg a Bust A Nut lemezükről itt olvashattok.

Tesla – Mechanical Resonance Live!
(Augusztus 26 – Frontiers)

01. Rock Me To The Top (live)
02. Ez Come Ez Go (live)
03. Gettin’ Better (live)
04. Comin’ Atcha Live (live)
05. Changes (live)
06. Before My Eyes (live)
07. 2 Late 4 Love (live)
08. We’re No Good Together (live)
09. Love Me (live)
10. Cover Queen (live)
11. Lil’ Suzie (live)
12. Modern Day Cowboy (live)
13. Save That Goodness (bónusz stúdiófelvétel)