Elkészült a Szeg első klipje a Hazaértem albumhoz, mégpedig az Ugyanaz a hajnal című dalra. Sok-sok előkészület, agyalás előzte meg a forgatási napot, amely februárban volt. A zenekar tagjainak többször el kellett halasztani az eredetileg kitalált időpontot, betegség, munka stb miatt, de végül – ahogy a Szegnél már megszokott – csak összejöttek a dolgok. A videó minden várakozásukat felülmúlja, köszönet érte a stábnak, akik név szerint:

Rendező, ötlet: Makovinyi András, Móricz László
Operatőr: Major Gyula
Fény: Törös Imre
Vágás, utómunka, VFX: Móricz László
Hang: Méhes János, Szilágyi István Szeg Home Stúdió
Mastering: Cserfalvi “Töfi” Zoltán – Denevér Stúdió
Zene: Szeg
Szöveg: Ales

A debreceni Szeg zenekar 1999-ben alakult az egykori Necropsia , Trident és Beholder tagjaiból, név szerint: Papp Zsolt – ének (ex-Trident), Patai Károly – gitár (ex-Beholder), Bakos József-basszusgitár (ex-Beholder) és Szilágyi István – dob (ex-Necropsia). 1999-ben 6 számos, „Fit of Rage” c. demjával mutatkozott be a csapat, kisebb-nagyobb klubkoncerteket adott Debrecen környékén. 2000-ben újabb 7 számot rögzítettek a Debreceni P.Box stúdióban, amelyet az előző demo dalaival összekapcsolva jelentettek meg szerzői kiadásban a „New Creation” címmel. A „New Creation” számos médiától igen kiemelkedő kritikát kapott, amelynek eredményeképpen egyre többet játszott a csapat. 2002-ben leszerződtek a debreceni E.Z.S. Music hanglemezkiadóhoz (Necropsia, Ektomorf, Replika, Prosectura, Aurora stb. lemezeinek kiadója) és megjelentették „Gezbee Nights” című 4 számos maxijukat, amelyen helyet kapott első videoklipjük, a „Caroline” is. A maxi több tucat országba eljutott, több külföldi rockzenei és zenei portál írt a CD-ről pozitív kritikát és a hazai média és közönség tetszését is elnyerte. Ennek és még sok munkának köszönhetően az E.Z.S. Music támogatásával lehetőséget kapott a Szeg a 2002-es Summer Rocks-on a Slayer előtti vendégszereplésre. Ez a lehetőség vízválasztó volt a csapat életében.

Az ezt követő nyári fesztiválfellépések sikere és egy országos turné a Tankcsapda vendégeként kellő figyelmet fordított a 2003 áprilisában megjelent „Nail in your Head” c. lemezre , amely szintén pozitív visszhangot váltott ki. Elkészült a Szeg újabb videoklipje, a „Gezbee Nights”, amelyet nem sokkal a Beastie Boys klasszikus „Fight for your Right”-ra készített újabb videó követett. Mindhárom videoklipet gyakran játszotta a VivaTV és a Musicmax, sőt a „Fight for your Right” másfél hónapig ostromolta a MusicMax 120dB műsorának toplistáját. A klipeket és a demós dalokat több ezren töltötték le ezidáig a www.szeg.net honlapról, amelyet átlagosan 30-40 ország rockrajongói látogatnak.

2003 végén a 13 állomásos lemezbemutató turné szintén a Tankcsapda vendégeként zajlott, és itt sikerült igazán kiérdemelniük a közönség figyelmét és szeretét. A turné záróbuliját, amely Pecsa teltház előtt zajlott Koltay Gábor filmrendező filmes csapata több kamerával rögzítette. Ebből az anyagból készült a „Nail in your Head” c. albumon található „From Dusk till Dawn” című dalra egy koncertklip, amely még a 2003-asfesztiválszezon előtt bemutatásra került a zenei TV-k műsorán.

2003 decemberében egy szerencsés véletlen folytán az amerikai Activision számítógépes játék gyártó- és forgalmazó felfigyelt a Szeg zenéjére, amelynek eredményeképpen a Discovery Channel saját gyártású műsorához, a Monster Garage -hoz készülő játékhoz kiválasztották a „Nail in your Head” lemez 10 dalát, mint aláfestő zenét. A játék Amerikában 150.000 , Svédországban pedig 10.000 pédányszámban jelent meg 2004. január 14-én. Az eladások kedvezően alakultak, az Activision megjelentette a Monster Garage-t Európában is, hasonló példányszámban. A játékos fórumokon kiemelkedően pozitív kritikát kapott a Szeg zenéje, többen azt hitték, hogy ezt a zenét a Suicidal Tendencies játssza…

2004 márciusában a két frontember (Papp Zsolt és Katona Péter) elhagyta a zenekart, az addigi basszusgitáros, Jozsó ragadta meg a mikrofont, helyére pedig Törös Attila érkezett. A csapat 2 hónap alatt felkészült a nyári fesztiválturnéra, amelynek keretében a Hegyalja-, Wanted, Volt-, Sziget és Kotta Fesztiválokon kiemelt helyen és időben szerepeltek.
2004. októberi eladási adatok alapján a Monster Garage Amerika szerte 140.000 példányban kelt el. Az amerikai televízióállomásokon Jesse James reklámozta a műsort és a PC-s játékprogramot.

A fesztiválszezon után a zenekar hozzálátott egy négyszámos EP stúdiómunkálataihoz és a felvételek elkészültét 5 éves születésnapi koncerttel ünnepelték a debreceni Lovardában. Az EP, amelynek címe „Here we go”, több hazai internetes portál és újság elismerő kritikáját kapta. A „Hope for the best” című dalhoz pedig a debreceni PixelFilm stábjával készítették el legfrissebb videoklipjüket, amely a közönség és a szakma részéről elismerő kritikákat kapott.

A Monster Garage-t fejlesztő cég, az Invictus, 2005-ben elkészült és megjelent új játékprogramjának zenéje tekintetében ismét a SZEG zenéjére esett a választás. A „Here we go” maxi dalai alkotják az extrém tájakon zajló autóverseny, a Cross Racing Championship zenéjét. Első körben csak a külföldi kiadásban szerepelt a soundtrack, majd az első frissítésekben (patch) elérhetővé tette a cég a hazai játékrajongók számára is. A játékprogram a világ 20 országában jelent meg azóta – többek között Belgium, Új Zéland, Hollandia, Németország, Oroszország, Japán, Dél-Afrika stb.

2005 májusában a „Here we go” maxi dalait, a Watch My Dying angol nyelvű 4 számos anyagával összeillesztve megjelent a SZEG-WMD közös split CD, amelyet a két csapat menedzsere, a Powerground számos európai portálnak, koncertszervezőnek és promóternek elküldött. A split a két csapat 4-4 felvétele mellett egy komplett multimédiás extrát is tartalmaz, fotókkal, videoklipekkel és biográfiával kiegészítve.

A két zenekar együttműködése nemcsak a CD-re, hanem a koncertekre is kiterjedt, ezért az év második felében gyakran volt látható a SZEG-Watch My Dying páros az ország több pontján. 2005 augusztusában elkezdődött a második SZEG lemez felvétele a debreceni P.Box hangstúdióban, Méhes János hangmérnök irányításával, amelynek eredményeképpen 2005 november 14-én megjelent a „SZEG II.” című korong a HammerWorld gondozásában. A lemezmegjelenést 3 nívós lemezbemutató koncert követte (Debrecen, Budapest – Kultiplex, Budapest – Pecsa, a Tankcsapda vendégeként.)

2006-ban elkezdődött a második nagylemez turnéjának szervezése és az éves koncertprogram kialakítása, amelyet váratlan esemény tört meg. Jozsó, hirtelen romló egészségügyi állapota nem tette lehetővé, hogy vállalja az egész évre tervezett sűrű teendőket, így hosszas mérlegelés után kilépett a zenekarból. Ennek köszönhetően a zenekar egész éves programja törlődött és megkezdődött Jozsó utódjának keresése. Nemsokára csatlakozott a csapathoz Todonai József, Toca.

2007-2008-as év klubkoncertekkel telt. Először jutott el a csapat Szerbiába, ahol Zentán játszott a Watch My Dying társaságában. A szerb kört több hazai klubbuli, majd egy újabb, hosszabb szerb turné követte. 2008 januárjára összegyűlt egy új nagylemeznyi ötlet. A felvételek júliusban kezdődtek, a „Hazaértem” címre keresztelt anyag pedig november 14-én jelent meg szerzői kiadásban a Hammer terjesztésében. 2009 januárjában Törös Attila egy kétsoros e-mail formájában elhagyta a Szeget, helyére Plank Károly került, aki korábban a Hatred Solution zenekar tagja volt. Elkészült az új lemezhez az első klip is az „Ugyanaz a hajnal” c. dalra, amelyet a debreceni Új Vígadóban forgatott egy debreceni filmes stáb.