Délután 5 és 7 óra között ismét hallható lesz itt, a Rockvilágon a SportsaRock, a műsorban – nem meglepő módon – a labdarúgásé lesz a főszerep, de zenei blokkjainkban megemlékezünk a 30. születésnapját 4 napos bulival ünneplő Metallicáról és a 30. születésnapját szombaton ünneplő Moby Dickről is. A focis részben beszélünk arról, miért rossz, hogy egy chilei játékvezető vezet meccseket Magyarországon (lásd az FTC-Békéscsaba), miért rossz az, ha közszereplők a Facebook-on rajoskodnak (lásd Fradi-Békéscsaba), de szó lesz arról is a magyar foci kapcsán, hogy minek köszönhetően emelkedtek az átlagnézőszámok a magyar bajnokikon.

Külföldi “seregszemlénk” során természetesen a Bajnokok Ligájára fókuszálunk, mert kialakult a BL tizenhatos mezőnye, de megvitatjuk azt is, hogy Messi, Xavi vagy Christiano Ronaldo érdemelné-e meg az Aranylabdát, illetve beszélünk arról is, hogy a Barcelonára két csúcsrangadó vár a hétvégén, mert a focistáik a Real Madrid, míg kéziseik az Atlético Madrid vendégei lesznek. De arról is beszámolunk, hogy ismét bajnok lett a Boca Juniors, a világ talán legnehezebben megemészthető bajnoki rendszerében Argentínában.

A beszélgetések között ismét zúzzuk majd a zenéket, kiemelt szerepet biztosítva a fentebb már említett okok miatt a Metallicának és a Moby Dicknek. Tartsatok velünk! 🙂