Még január első napjaiban számoltunk be arról, hogy a Sodom-vezér, Tom Angelripper kitette a zenekarból Bernemann gitárost (Bernd “Bernemann” Kost) és Makka (Markus “Makka” Freiwald) dobost. Angelripper döntése azért is tűnt furcsának, mert Makka csaknem nyolc éven át volt a banda tagja, Bernemann pedig több mint 20 éven át szolgálta a Sodomot. Az alapító Angelripper nem sokat teketóriázhatott az új tagok verbuválását illetően, ugyanis a bandának jelenése volt április 7-én az ausztriai Full Metal Mountain fesztiválon.

Az új felállás tehát gyorsan kialakult, ráadásul négytagú lett a csapat és visszatért a Sodomban 1987 és 1989 között játszó Frank Blackfire Gosdzik (ex-Kreator, Assassin), a másik gitáros Yorck Segatz (Beyondition), a dobos pedig Stefan „Husky” Hüskens (Asphyx, Desaster) lett.  Frank Blackfire neve ismerősen csenghet a Sodom híveknek, hiszen játszott ő már korábban a zenekarban, mégpedig a Persecution Mania és az Agent Orange soralbumok és a Mortal Way Of Life koncertlemez idején. Az új felállás első kiadványa, a 3 tételes Partisan EP lesz, ez november 23-án lát majd napvilágot. Az új EP három dala közül az egyik egy élő felvétel az idei Rock Hard fesztiválról, ahol elsőként lépett színpadra az új Sodom.

Azt pedig ne feledjétek, hogy december 2-án érkezik majd a budapesti Barba Negrába az MTV Headbanger’s Ball turné a Sodommal, az Exodus-szal, a Death Angellel és a Suicidal Angels-zel.

MTV Headbanger’s Ball Tour 2018 – A 80-as évek visszatér! 

A tavalyi év sikerén felbuzdulva idén újra útnak indul az MTV Headbanger’s Ball Tour, ráadásul a 80-as évek ikonikus TV műsorának égisze alatt ezúttal a SODOM, a DEATH ANGEL és a SUICIDAL ANGELS zenekarok szállnak be együtt a turnébuszba.

A budapesti állomás december 2-án lesz a BARBA NEGRA-ban.

A Hammer Concerts bemutatja: 
MTV Headbanger’s Ball Tour 2018
SODOM
EXODUS
DEATH ANGEL
SUICIDAL ANGELS
2018.12.02. 
Budapest
BARBA NEGRA

FACEBOOK ESEMÉNY

JEGYÁRAK:
Early bird: 5999 Ft (július 18-án éjfélig!)
Elővétel 1: 6999 Ft (augusztus 31-ig)
Elővétel 2: 7999 Ft (szeptember 1-től)
A koncert napján és a helyszínen: 9999 Ft

JEGYLINK

A Sodom klasszikusnak számító 1989-es Agent Orange lemezéről ITT olvashattok bővebben.

Sodom – Partisan EP
(November 23 – SPV/Steamhammer)

01. Partisan
02. Conflagration
03. Tired & Red (Live at the Rock Hard Festival 2018)