Még január első napjaiban számoltunk be arról, hogy a Sodom-vezér, Tom Angelripper kitette a zenekarból Bernemann gitárost (Bernd “Bernemann” Kost) és Makka (Markus “Makka” Freiwald) dobost. Angelripper döntése azért is tűnt furcsának, mert Makka csaknem nyolc éven át volt a banda tagja, Bernemann pedig több mint 20 éven át szolgálta a Sodomot. Az alapító Angelripper nem sokat teketóriázhatott az új tagok verbuválását illetően, ugyanis a bandának jelenése volt április 7-én az ausztriai Full Metal Mountain fesztiválon.

Az új felállás tehát gyorsan kialakult, ráadásul négytagú lett a csapat és visszatért a Sodomban 1987 és 1989 között játszó Frank Blackfire Gosdzik (ex-Kreator, Assassin), a másik gitáros Yorck Segatz (Beyondition), a dobos pedig Stefan „Husky” Hüskens (Asphyx, Desaster) lett.  Frank Blackfire neve ismerősen csenghet a Sodom híveknek, hiszen játszott ő már korábban a zenekarban, mégpedig a Persecution Mania és az Agent Orange soralbumok és a Mortal Way Of Life koncertlemez idején. Az új felállás első kiadványa, a 3 tételes Partisan EP lesz, ez november 23-án lát majd napvilágot. Az új EP három dala közül az egyik egy élő felvétel lesz, a One Step Over The Line az idei Rock Hard fesztiválról lett rögzítve, ahol elsőként lépett színpadra az új Sodom. Ehhez most klip is készült.

Azt pedig ne feledjétek, hogy december 2-án érkezik majd a budapesti Barba Negrába az MTV Headbanger’s Ball turné a Sodommal, az Exodus-szal, a Death Angellel és a Suicidal Angels-zel.

MTV Headbanger’s Ball Tour 2018 – A 80-as évek visszatér! 

A tavalyi év sikerén felbuzdulva idén újra útnak indul az MTV Headbanger’s Ball Tour, ráadásul a 80-as évek ikonikus TV műsorának égisze alatt ezúttal a SODOM, a DEATH ANGEL és a SUICIDAL ANGELS zenekarok szállnak be együtt a turnébuszba.

A budapesti állomás december 2-án lesz a BARBA NEGRA-ban.

A Hammer Concerts bemutatja: 
MTV Headbanger’s Ball Tour 2018
SODOM
EXODUS
DEATH ANGEL
SUICIDAL ANGELS
2018.12.02. 
Budapest
BARBA NEGRA

FACEBOOK ESEMÉNY

JEGYÁRAK:
Early bird: 5999 Ft (július 18-án éjfélig!)
Elővétel 1: 6999 Ft (augusztus 31-ig)
Elővétel 2: 7999 Ft (szeptember 1-től)
A koncert napján és a helyszínen: 9999 Ft

JEGYLINK

A Sodom klasszikusnak számító 1989-es Agent Orange lemezéről ITT olvashattok bővebben.

Sodom – Partisan EP
(November 23 – SPV/Steamhammer)

01. Partisan
02. Conflagration
03. Tired & Red (Live at the Rock Hard Festival 2018)