A tavaly ősszel kiadott Pillanat EP nyitódalára, a Feltüzelt Éjjelre készítette el a szombathelyi Smoking Frog zenekar újdonsült klipjét. A 2016 novemberében alakult csapat legközelebbi koncertje november 30-án lesz a szombathelyi Végállomás klubban, ahol a ZPZ-vel játszanak.

A zenekar 2016 novemberében alakult Szombathelyen. A tagok a kezdeti időkben Németh László Péter – énkek, Kapustka Csaba – basszusgitár, Gábor Péter – dob, Hábetler Péter és Lakics Ádám – mindkettő gitár – voltak. Rengeteg próbával és néhány hónappal később, januárban megjelent Youtubeon szöveges videó formájában első daluk Ébredés címmel. Ezt követte még további két dal (Esztelen ösztön, Zűrös évek) hasonló formában, majd 2017 áprilisában megtartották bemutatkozó koncertjüket, nagyjából 100 ember előtt. Németh László sajnos nem tudta tovább folytatni a zenekarban, így érkezett helyére az új frontember, Gerencsér Péter Süni, de Laci is maradt a zenekarban, a háttérből segíti, dalszövegeivel támogatja a csapatot.

A bemutatkozó koncert után gőzerővel kezdtek dolgozni első albumukon. Nyár végére össze is álltak a dalok, így augusztus végén felvették, majd egy hosszú keverési időszakot követően, 2017 novemberében megjelent első lemezük “Ősrobbanás” címmel, mely megtalálható minden fontosabb streaming-szolgáltató (Spotify, Deezer) valamint online áruház (iTunes/Apple Music, Google Play) kínálatában, de fizikai formában is.

Időközben még egy tagcsere zajlott le a zenekar életében, mert Gábor Pétert váltotta dobos poszton Kecskés Tamás. 2017. november 17-én a szombathelyi Végállomás Klubban megtartották lemezbemutató koncertjüket ahol nagyjából 180 ember gyűlt össsze.

A 2018-as év is jó néhány őrületes koncertet tartogatott. Együtt léptek fel a Phoenix Rt., a Burnout és a Down For Whatever zenekarokkal, lehetőséget kaptak a Gencsapáti Pünkösdi Fesztiválon, a Szombathelyi Szentivánéji Vigasságokon, a körmendi Vasmarock Pikniken és minden koncert egy felejthetetlen élménnyé vált. Szeptembertől elindult az országos turnéjuk a Kalapács zenekar társaságában, mely egészen májusig tart majd, így az ország több pontján is el lehet csípni a zenekart élőben is.