Egy utolsó, 4 tételes EP-vel búcsúzik a progos metalcore-t játszó hazai Silent Homes. A Silent Homes kezdetben Mede György (Scars Left Behind) saját szólóprojektje volt. A bemutatkozó EP 2014. november 1.-jén jelent meg Seasons címmel. Ezt követően a tehetséges gitáros köré zenekar formálódott. Pár hónappal később, amikor megjelent az akkor még szólóprojekt Brighter Days című single-je, György találkozott K.E. Lenharddal (ex-Hybrid Reality), onnantól közösen dolgoztak tovább. Innen már csak egy lépés volt a zenekarrá válás: csatlakozott hozzájuk Székely Péter gitáros/énekes (Scars Left Behind), Nógrádi Zoárd Gergő basszusgitáros (Moonhiker), valamint Juhász Sándor dobos (Implosion), és így született meg a Silent Homes zenekar.

Második EP-jük Soul Harbour címmel 2015-ben jött ki, míg a zenekar legutóbbi, harmadik EP-je 2017-ben jelent meg Eternal Dream címmel. Az új dalok felvételéért, a keverésért és a maszterért ezúttal is Mede Gyuri gitáros felelt, a borítót pedig Szabó Tamás frontember készítette.

Az elmúlt időszakban eléggé csendben voltunk, ami azért van, mert sajnos úgy alakultak a dolgaink, hogy nem tudjuk tovább folytatni a zenekart. Köszönjük mindenkinek, aki bármilyen szinten is részese volt a rövid kis utunknak, mindig jó lesz visszaemlékezni erre a pár évre. Búcsúzásul felvettünk egy utolsó EP-t, amit meg is hallgathattok. Köszönjük.