Mirrorworld címmel szeptember 9-én jelenik meg az Urban Breed énekes vezette power metalos Serious Black második nagylemeze, a tavalyi As Daylight Breaks album folytatása. A debütáló albumon még a zenekar megszületésénél is aktív szerepet vállaló Masterplan gitáros, Roland Grapow (ex-Helloween) is szerepet vállalt, de ő később egyéb zenekari és produceri kötelezettségei miatt nem tudta vállalni a turnézást – ugyanis a Serious Black már az első lemez után a HammerFall és a Gamma Ray vendégeként kezdett intenzív koncertezésbe. Utóbbi bandával tavaly novemberben nálunk is koncerteztek és szerencsére idén sem maradunk Serious Black koncert nélkül. A Dürer Kertben szeptember 25-én megrendezésre kerülő bulin rajtuk kívül fellép a Herbie Langhans énekes (Avantasia, Beyond The Bridge stb.) vezette Sinbreed is, amelynek nemrég jött ki a harmadik albuma, a Master Creator. A turné harmadik csapata a heavy metalos müncheni Hammerschmitt lesz. Az új Serious Black lemezről az elsőként közzétett és szöveges videóval kísért As Long As I’m Alive dal után most egy klipes nótát is bemutattak, a Castor Skies-t:

Jegyárak:
early bird: 1.900.-
június 1-től 2.900.-
szeptember 1-től 3.900.-

A koncert Facebook oldala

A germán power metal legjavát mutatja be szeptember 25-én három zenekar a Dürer Kertben: a Serious Black révén egy nemzetközi all-star bandát köszönthetünk, a Sinbreed tagjai közt a Blind Guardianből és az Avantasiából ismert zenészeket üdvözölhetünk majd, míg a Hammerschmitt a Neue Deutsche Härte zenei hullám képviselőjeként emeli majd a hangulatot.

Serious Black egy 2014-ben alapított hat tagú power metal zenekar, mely afféle heavy metal válogatottként született: Urban Breed énekes (Tad Morose) mellett Bob Katsionis (Firewind) és Dominik Sebastian (Edenbridge) gitárosok, Mario Lochert basszusgitáros (Visions Of Atlantis), Thomen Stauch dobos (Blind Guardian) és Jan Vacik billentyűs (Dreamscape) játszik a csapatban.

Serious Black – Mirrorworld
(Szeptember 09 – AFM)

01. Breaking The Surface
02. As Long As I’m Alive
03. Castor Skies
04. Heartbroken Soul
05. Dying Hearts
06. You’re Not Alone
07. Mirrorworld
08. Emotional Blackmail *
09. The Life That You Want *
10. State Of My Despair
11. The Unborn Never Die
12. This Machine Is Broken *
13. Hello Moon *
14. Goodbye My Angel *
15. I Show You My Heart (akusztikus verzió) *
16. Sealing My Fate (akusztikus verzió) *

* – a digipak verzió bónuszdalai