The Great War címmel július 19-én jelent meg az új Sabaton album, amelynek borítóját ezúttal is Sallai Péter készítette. A 2016-os The Last Stand lemez folytatása egy konceptalbum, a csapat 20 éves jubileumára jelent meg, a témája pedig az első világháború. A csatametalosok új klipje a nyár végén készült a Szaharában, meglehetősen nehéz körülmények között, még súlyos balesetük is volt Tunéziában, a sérülések miatt még koncertet is le kellett lemondaniuk. A videót a Seven Pillars Of Wisdom dalhoz készítették.
A The Great War lemez megjelenését turné is kíséri, melynek magyar állomása a Budapest Arénában lesz 2020 január 22-én. A zenekar látványos, pirotechnikával megspékelt, nagyszabású koncertre készül.

A turné, így a budapesti állomás különleges vendége a csellómetalos finn APOCALYPTICA, míg az est nyitóbandája az Elize Ryd énekesnő vezette pop-metalos AMARANTHE lesznek.

Az Apocalyptica az új Sabaton lemez első kislemezes dalából (Fields of Verdun) átiratot is készített.

Pär Sundström: “Tavaly láttam az Apocalyptica madridi koncertjét, és az általuk kreált mágikus atmoszféra teljesen ledöntött a lábamról. Egyúttal kíváncsivá is tett, hogy ezek a fantasztikus zenészek mire lennének képesek egy Sabaton dallal. És hogy milyen lenne, ha egy még kiadatlan dalunk Apocalyptica-verzióját vennék fel?”


A koncert Facebook oldala

A Hammer Concerts, a Rock1 és a Live Nation Magyarország bemutatja:

THE GREAT TOUR feat.
SABATON
különleges vendég: APOCALYPTICA
vendég: AMARANTHE

2020. január 22.
Budapest Aréna

Programkezdés: 19:00

Jegyárak:
12.900 Ft – álló jegy (korlátozott számban “early entry” jegy váltható)
14.900 Ft – ülő jegy