The Last Stand címmel augusztus 19-én jelenik meg a svéd csatametalos Sabaton új nagylemeze, a 2014-es Heroes folytatása. Az album producere ezúttal is Peter Tägtgren (Hypocrisy, Pain) és a lemez borítóját a Heroes albumhoz hasonlóan szintén Sallai Péter (Bornholm) készítette. A a banda 2017. január 7-én indítja a hivatalos európai lemezbemutató turnét. és a ‘The Last Tour’ nevezetű körúton most kapaszkodjatok meg (!!!) a német heavy metal-legendák, az Accept zenekar kíséri őket. A turné január 7-én indul Oberhausenben, és elvileg március 15-én zárul Berlinben, de egyelőre még csak nyugat-európai állomásokat jelentettek be.

A svéd csatametalos Sabaton többször produkált már hazánkban teltházas, fergeteges bulikat. Heroes On Tour címmel 2016. március 4-én egy új koncert DVD/CD kiadvánnyal jelentkezett a banda, a kiváló hangulat pedig ezúttal is garantált. A kiadvány anyagát tavaly rögzítették a Wacken és a Sabaton Open Air fesztiválokon. A tavalyi Wackenes buliról itt a Resist And Bite dal:

Joakim Brodén énekessel tavaly Shady kolléganőnk beszélgetett. Az interjú ITT olvasható.

A Sabaton Európában 2014. május 16-án adta ki a Heroes-t, melynek borítóját és illusztrációit a Bornholm zenekarból ismert Sallai Péter készítette. Az album 3,100 Észak-Amerikában eladott példánnyal a Billboard 99. helyén végzett. A csapat emellett Swedish Empire Live címmel 2014. szeptermber 20-án jelentette meg koncertanyagát, mely a 2012. november 16-i göteborgi Scandinavium-ban adott teltházas bulit foglalja össze.