Megismételné legendás berlini koncertjét Izraelben Roger Waters, ha lebontják az országban emelt falat. Az emlékezetes 1990-es koncerten a Pink Floyd egykori frontembere a zenekar The Wall cimű albumát adta elő, miután leomlott a berlini fal,és mivel úgy érzi,hogy hasonló horderejű lenne, ha a ciszjordániai határnál felépített több mind 600 km hosszú izraeli építményt is lerombolnák, szívesen műsorra tűzné újra a klasszikust. A bejelentést az Aida menekülttáborban tette, ahol azt is elmondta: elkeserítőnek találja,hogy 2006-os koncertje óta semmi nem változott az országban. 

A békés palesztin kereskedők ugyanúgy nem tudnak átmenni Izraelbe, mint három évvel ezelőtt, így tisztes munkához sem jutnak. A Pink Floyd alapítótagja szerint ezzel pont azok a radikálisok erősödnek, akik ellen a falat emelték. A köztudottan baloldali elveket valló zenész ráadásul egy palesztin menekülttáborban járt, ahol csak a nyomort látta, illetve még azt, hogy az izraeli telepek száma egyre csak növekszik a vitatott területeken.

A The Wall amúgy egy konceptlemez, ami egy rocksztár maga köré épített képzeletbeli faláról szól (hírhedt az a jelenet, mikor Waters egy hozzá túl közel merészkedő rajongót leköpött), és annak idején nagy sikerrel adta elő a Pink Floyd (na meg persze a híres 1982-es filmről se feledkezzünk meg), de Waters 1990-ben, a berlini fal leomlása után nem sokkal is eljátszotta azt a német fővárosban. Mellesleg idén lesz harmincéves az album, úgyhogy ez méltó ünneplés lenne. Egyelőre azonban úgy néz ki, mindez még jó ideig álom marad, hiába akar az énekes bontani.