Első óránkban vendégül látjuk az idén tízedik születésnapját ünneplő KerecseN zenekart. Az egykori Good Moon Rising romjain 2004-ben alakult révkomáromi KerecseN még 2005-ben rögzítette első demóját, “…örvénylő folyón át ível a híd” címmel. A nagyon kedvező visszhangot kapott hét számos anyag után három évig váratott magára a folytatás. Ezt követte egy négy számos EP, amely tovább folytatja az előző korongon megkezdett utat, töretlenül ápolva a hetvenes-nyolcvanas évek legszebb magyar hard rock hagyományait. A banda alakulása óta számos tagcsere türtént, de a lendület még mindig a régi. A zenekar már rengeteg helyen megfordult, kisebb-nagyobb koncerteken, fesztiválokon. A dalok között mára már megtalálható néhány népdal feldolgozás is, de a zenekar stílusa változatlanul régi vágású hard rock, rock/metal, kinek hogyan tetszik jobban. Ami igazán „Kerecsenessé”, különlegessé teszi a számokat, az a csipetnyi népzenei töltet. Idén tehát tíz éves a zenekar, Varga Zsoltival beszélgetünk majd múltról, jelenről, jövőről.

volband 20140210Második óránkban pedig a tribute-zenekaroknak adunk lehetőséget, ugyanis stúdiónkba érkezik a 2011 októberében alakult Volband. A nevükből talán nem meglepő bejelentés, hogy a zenekar a roppant sikeres Volbeat zenéjére helyezi a hangsúlyt. A zenekar szinte napra pontosan egy éve járt nálunk. A fiúknak a jövőről is világos elképzelésük van. Belekezdtek saját dalok komponálásába, melyet remélhetőleg ősztől a közönség is láthat-hallhat majd. Legközelebb a Dürerben 2014. február 14.-én láthatjuk őket! Ezen a koncerten pár dal erejéig bemutatkozik új szólógitárosuk is, aki májustól lesz a csapat végleges tagja, ugyanis a jelenlegi szólógitáros külföldi szerződést kapott.  Minderről bővebben majd a műsorban…

Hétfőn 17 órától tehát ismét Rockpanoráma. Az élő műsor során lehetőségetek lesz kérdéseket feltenni a vendégeinkhez, illetve ezúttal is teljesítjük majd zenei kéréseiteket. Tartsatok velünk!